Brev:
Nedtrapning af sutteflaske aften/nat
Kære Helen!
Jeg har en datter på 10 måneder, som stadig får mælk på sutteflaske, aften, sen aften og (meget) tidlig morgen :O)
Jeg har pga. efterfødselsreaktion, ikke haft det store overskud til at få vænnet min datter af med natteroderiet, så jeg kunne godt bruge lidt hjælp til dette. Kunne efterhånden godt snart bruge noget mere nattesøvn, især når jeg starter på job igen om 14 dage :O)
Min datter er begyndt i vuggestue, så hun får kun morgen og aftensmad hjemme - resten serverer de i vuggestuen da vi har madordning. Hun har desværre haft et par dage, hvor hun har nægtet at indtage vådt eller tørt pga. savn. De par dage har hun måtte have en ekstra flaske midt på natten.
Lige for tiden, ser madplanen ud på denne måde:
Morgenmad ca. kl. 7: Havregrød
Formiddag kl. 9: Frugt
Frokost kl. 11: rugbrød
Eftermiddag: rugbrød
Aftensmad kl. 17.30: ...
... Grøntsager, kød og hvad vi andre ellers får - eller grød
Aften kl. 19.30: Flaske
Sen aften kl. ca. 23: Flaske
Tidlig morgen kl. ca. 4: Flaske
Hun er meget madglad, vil mægtig gerne spise rugbrød, men det er som om hun opgiver det lidt, fordi det tager en krig at gumle sig igennem. Bør jeg lave noget andet og give hende med, eller skal det nok komme? Herhjemme er det jo lidt lettere at finde på noget andet, hvis hun ikke spiser det der bliver serveret, men det kan de jo ikke lige i institutionen.
Herhjemme synes jeg dog også hun har en periode, hvor hun ikke spiser så meget. Det begyndte inden hun startede i vuggestuen, er det normalt?
Jeg er lidt i tvivl om hun får nok i dagens løb til at jeg kan skære hendes flasker ned. Hun har indtil for nylig drukket vand til måltiderne, men er begyndt også at få lidt mælk så det måske kan mætte lidt mere.
Mange hilsner
Annette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Graviditet uden for livmoderen
Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.
Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.
Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.