Brev:
Problemer med at sove selv
Kære Helen
Vi har to 9 uger gamle tvillingesønner som er født til termin- dvs. 38+0 og vejede begge 2500 ved fødslen. Jeg er stoppet med
at amme, så de får kun mme.
Vi er så småt ved at finde vores ben som forældre men er usikker på hvordan vi skal tackle sovesituationen. Jeg er så heldig at have familie der hjælper mig hver dag, så som udgangspunkt er jeg ikke alene med dem om dagen.
Der er endnu ingen fast rytme, men vi ligger drengene hver aften mellem 20.30 og 21.30 med forudgående flaske. Det går fint med at putte dem - nogle gange sover de tungt allerede kl. 19 og må vækkes for at få flaske ve 21-tiden, andre gange
sidder vi med dem til de falder til ro inden de sover. Normalt sover de så til et sted mellem 00.30 og 02.30 hvor de får flaske. Herefter 2-4 timers søvn - men her opstår problemerne.
Tvilling B vil ofte ikke sove selv efter flasken ved 01-tiden - han vil ligge på maven af sin far der har vagten på det ...
... tidspunkt. Her sover han til gengæld fint, men det gør far jo ikke.
Jeg overtager når der skal gives flaske 2.gang i løbet af natten, og efter denne tidlige flaske vil de begge to ligge hos mig for at sove. Jeg ligger så med en baby i hver arm, og sådan kan vi ligge til ved 8-tiden.
Er vi ved at give dem dårlige vaner ved at ligge så meget med dem? Tvilling A sover alene i en tremmeseng i soveværelset, og tvilling B i en påhængseng til dobbeltsengen så vi hurtigt kan trøste når han sover uroligt.
Tvilling A sover rigtig fint, men om dagen har også han svært ved at sove selv og vågner efter 50 min, hvorefter han sagtens kan sove videre på min arm. Det lykkes sjældent at få tvilling B til at sove alene om dagen, kun korte lure, resten på arm.
Det er især problemet med at tvilling B kun vil sove på mave midt nat jeg gerne vil have hjælp til. Generelt er tvilling B mere tryghedssøgende og græder mere i løbet af dagen.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.