Svar: Hvor meget må min søn sidde op?
Hej med dig
Det er altid rigtig dejligt at få tilbagemeldinger og dejligt at høre, at mine råd har hjulpet :)
Som udgangspunkt skal din dreng stadig ligge mere end han sidder. Det er når han ligger, at han lærer at krybe og senere rejse sig og komme op på alle fire og begynde at kravle. Så at ligge ned er stadig vigtigt :) Men, han må også gerne sidde og det vil normalt være at sidde i sin høje stol, når han spiser, sidde på gulvet mellem dine ben, på dit skød eller sidde i barnevognen, når I kører en tur.
Du skal lægge mærke til hvordan han ser ud, når han sidder. Så længe han sidder med rank ryg, så er det fint. Men når han begynder at falde til siden eller falde forover, bliver rund i ryggen i stedet for at sidde med lige ryg - så er han træt i sine muskler og har brug for at blive lagt ned. Så man kan altså ikke sætte tid på, du er nødt til at se på ham og se hvordan han ser ud, hvornår han virker træt.
Derudover er det vigtigt at han sidder selv. Han må ikke sidde holdt op af puder eller lignende, det er ham selv der skal ...
... holde balancen og have kræfterne. Hvis han ikke kan sidde uden at blive holdt af puder, så er han ikke stærk nok til at sidde og så skal han ligge på gulvet, for netop at få styrken :)
Hvorvidt han kan være i klapvogn, afhænger meget af hvad type klapvogn der er tale om. Der er jo klapvogne som er polstret, affjedret osv. som en barnevogn og der er klapvogne der mere eller mindre består af et simpelt stålstativ med tyndt stof ...
Det lyder som om at I har en god solid klapvogn, som kan lægges ned, så han kan ligge fladt. I kan tjekke hvorvidt stængerne under selve sædet kan føles igennem stoffet. Det er vigtigt at han ikke ligger hårdt og at han ikke får stød ind i ryggen, hvis I kører over ujævnt terræn. Nogle gang kan man med fordel flytte barnevognsmadrassen over i klapvognen, netop for at give lidt mere isolering og gøre det blødere for ham at sove der. Husk barnevognsselen skal med over i klapvognen, så han ikke triller ud :)
Håber I kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke og rigtig god ferie, når I når til det :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
Viden om børn:
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!