Brev:
Hvor meget må min søn sidde op?
Hej Helen
Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min søn. Jeg lader ham nu sidde op i barnevognen, som du foreslog, mens jeg putter ham, og enten går vi en lille tur, hvor han sidder op og ser på verden, eller også sidder han bare i barnevognen i vores carport og kigger ud på vejen og træerne mv. Så ligger jeg ham ned - enten når vi kommer hjem eller efter 5-10 minutter, hvor han bare har siddet og kigget. Det sker nu uden protester, og så sover han indenfor 5 min uden, at der skal trilles eller gås med ham. Han får lige sin sut og sin sutteklud, og bliver holdt i hånden, og så sover han.
Samtidig har jeg indført de to mellemmåltider – bl.a. lidt frugt inden formiddagsluren, og han er nu langsomt ved at miste interessen for formiddagsamningen, han spiser i hvert fald ikke ret meget, så den har han vidst selv aflivet, inden jeg ...
... begynder på arbejde igen.
Nå, nu skal jeg nok lige komme til sagen – synes bare lige, at du skulle høre om vores lille succeshistorie omkring putning:)
Vores søn kan nu sidde selv. Hen elsker at sidde op, både i barnevogn, i sin høje stol og på gulvet med noget legetøj i hånden. Han ligger selvfølgelig også stadig ned og leger på maven og triller og møver sig rundt på gulvet, forsøger at komme op på knæene mv., så det er ikke sådan, at han kun sidder. Men hvor meget må sådan en lille dreng på 6½ måneder sidde op i løbet af dagen? Hvornår må man begynde at bruge klapvogn?
Vi skal på ferie her i slutningen af september, hvor han så er blevet 7½ måneder, hvor vi gerne vil have den med i stedet for barnevognen, da den fylder lidt mindre i bilen. Den kan lægges ned i ryggen, så han kan ligge helt fladt. Vil det være OK på det tidspunkt, eller er det bedre med barnevognen?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.