Brev:
Amning - trappe ud
Hej Helen
Tak for dine besvarelser og hjælp til udfordringer, det sætter vi pris på.
Vi vil gerne bede dig rådgive om ammestop.
Vores datter er meget, meget glad for sin amning, hun er nu 13 måneder (+) og udvikler sig og trives i bedst velgående.
Når moderen ikke er der er det normalt ikke et problem, altså i dagpleje eller med far, har hun ikke behovet. Om aftenen bliver behovet i særlig grad udtalt, men også når mor henter i dagpleje skal der straks leveres.
Hun er helt bevidst om det og tager selv for sig, hvis hun kan komme til det (fx. om natten, når hun er kommet i vores seng).
Situationen er nu den, at far er i gang med et uddannelsesforløb, så han kun kan være hjemme i weekenderne, hvorfor det lægger en stor del af udfordringen over på mor, da far ikke kan aflaste og tage opmærksomheden når det er påkrævet.
Vi vil forsøge at trappe ud stille og roligt (hun ...
... ammes morgen, efter dagpleje + en gang eller to, før sengetid og igen når hun kommer i vores seng om natten), men det er lettere sagt end gjort. Kan hun få lov, ja så vil hun hellere end gerne tage sig en hyggestund med mor på alle tider af døgnet, som i weekenderne, hvor mor jo er til rådighed hele dagen. Vi prøver bl.a. at aflede hende med sunde snacks, legetøj m.v., men det er selvsagt en ringe trøst for det hun gerne vil have.
Vi vil gerne være trappet helt ud af amningen og derefter forsøge at blive gravide igen, vi ved godt det ikke behøver være en forudsætning, men vi syntes det er en god anledning og ved at være tiden. Vi forestiller os, at skulle være helt færdige med amningen i uge 42 (efterårsferie for far). Kan vi undgå en kold tyrker, så vil det selvfølgelig være at foretrække.
Et god råd på vejen vil vi blive rigtig glade for.
Med venlig hilsen
Liva´s far & mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.