Svar: Fra tremmeseng til junior seng
Kære Pia
De fleste børn vil sagtens kunne ligge i tremmeseng til de er 2-3 år gamle :) Hvis barnet trives med at ligge i sengen og føler at tremmerne er trygge, beroligende, så er der ikke grund til at skifte tremmesengen ud, bare fordi barnet har nået en bestemt alder.
Hvis barnet derimod begynder at klatre over tremmerne i sengen og har svært ved at skulle sove 'bag tremmer' så vil det være rigtig godt at skifte til en åben seng.
Tremmesengen skiftes altså ud, når barnet begynder at klatre ud over sengekanten, fordi det sikkerhedsmæssigt er nødvendigt og fordi man her skal anerkende barnets behov for selv at kunne søge sine forældre, når der er brug for det. Og de fleste børn vil altså i 2-3 års alderen begynde på dette, men gør barnet ikke det, føler barnet sengen er tryg og god, så behøver du ikke skifte før barnet rent fysisk har brug for mere plads.
Nogle vælger at skifte til en juniorseng, for at give ...
... barnet en lidt større plads, som samtidig ikke virker for stor. En juniorseng fås også ofte med sengehest, som en lille ekstra beskyttelse, hvis barnet sover meget uroligt. En juniorseng kan ofte bruges til barnet er ca 6 år gammel, andre børn springer direkte over i en voksenseng, som de så kan have de næste mange år - hvis man er heldig til teenage-værelset skal laves :)
Der findes mange slags voksensenge og nogle vælger at give barnet en karlekammerseng eller lignende, som er lavet sådan at madrassen ligger nede i en ramme og dermed virker mere sikker. Man kan også købe børnesenge i fuld størrelse, som har skuffesystem under, praktisk til legetøj og andre ting og med lang levetid :) Andre vælger en boxmadras på meder - det afhænger helt af barnets alder og udviklingstrin og hvordan barnet generelt virker til at sove - om barnet sover meget uroligt osv.
Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
Viden om børn:
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.