Brev:
Vil ikke spise aftensmad - 7 mdr.
Hej.
Vores dreng er nu blevet næsten 7 måneder og er godt i gang med skemad. Faktisk ammer jeg ikke mere om dagen, anbefalet af vores sundhedsplejerske, fordi det virkede som om amningen tog appetitten fra skemaden. Troede vi. Jeg vil dog gerne slutte amningen snart, så det passer mig godt at jeg ammer så lidt.
Jeg ammer nu kun før aftenputning kl ca 19.30 og om natten når han vågner mellem 2 og 4. Så sover han gerne til kl 6-7 stykker og får grød når han vågner. Han er god til at drikke af kop, så han får ikke flaske, grøden laver vi på mme så han får så meget mælk som muligt.
Problemet er, at han nogengange, oftest om aftenen, er frygtelig svær at få til at spise.
Han får fintmalet havregrød med sveskemos morgen, øllebrod eller 7-kornsgrød med fugtmos til frokost, frugtmos, tykmælk, banan, eller lidt grød om eftermiddagen og så prøver vi med grøntsagsmos om aftenen. Vi har prøvet alle konsistenser, han spiser helst en cremet grød, men det holder hårdt. De første 2-3 måske 10 skefulde går det fint, men så går han helt i flitsbue, hyler og skriger. Men når vi under anvendelse af al ...
... mulig mimik får listet lidt mos i munden på ham, ser det alligevel ud til at han gerne vil spise det, selvom hele måltidet kan foregå under skrig og skrål.
Kan det tænkes at han bare ikke ER sulten, selvom han måske kl 18 kun har fået ½ banan eller lidt tykmælk siden kl 13 hvor har har spist en stor portion energitæt grød baseret på mme?
Vi har prøvet kartofler, gulerødder, ærter, blomkål i alle kombinationer eller alene. Enkelte dage glider det ned uden problemer og vi tror vi har fundet noget han kan lide, næste dag skriger han sig gennem måltidet igen.
Han trives, er buttet, sover godt om dagen, 3-4 timer i alt som han vist skal, er glad i øvrigt.
Det skal siges at han også kan få lignende "anfald" om dagen når han får grød, men ikke så ofte som om aftenen, hvor det er næsten hver til hver anden aften.
Jeg kan jo se at han ikke mangler noget, men jeg vil gerne snart skippe natamningen, og så gælder det vel også om at få fyldt ham op om aftenen, selv om jeg godt ved, at energibehovet skal dækkes i løbet af hele dagen.
Jeg vil blive meget glad for dine kommentarer.
Hilsen
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
Viden om børn:
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer