Brev:
Pludselig svær at putte
Kære Helen
Det er rigtig længe siden jeg har skrevet til dig, og det går bare rigtig godt med vores skønne pige, som er blevet 1 år.
Dog er der sket ændringer i hendes sovevaner gennem den sidste tid.
For godt 1 måned siden kunne vi ikke længere putte hende i hendes seng, som vi ellers altid har været i stand til. Selv om hun var træt og nærmest faldt i søvn i vores arme, blev hun helt ulykkelig når hun kom ned i sin seng og skeg i vilden sky. Efter nogle dage blev vi enige om at hun nok havde brug for at være hos os, da hun faldt til ro når hun kom i vores seng og straks faldt i søvn. Dette var i forbindelse med vuggestuestart.
I løbet af ferien har vi været flere forskellige steder og har valgt at putte hende hvor vi sover, og det er vi fortsat med nu hvor vi er hjemme. Hun kravler stadig, men rejser sig op og vil næsten ikke engang være på arm da hun skal ned på jorden og kravel - og gerne op og ned af ting:-)
Nu er der dog sket flere ændringer... selv om hun virker træt kan hun ikke falde i søvn. Hun vender sig om og kravler rundt. Når vi lægger hende ned græder hun og kan ikke finde ro. Vi har både prøvet at putte inden hun virker ...
... træt og strække den, med mønsteret er det samme.
Tror du vi skal være hårde og putte hende i hendes egen seng igen? Lige nu kan vi ikke gå fra hende da hun kan falde ned fra vores seng og slå sig.
Det er også noget af en udfordring når vi er alene med hende og hendes storesøster på 4 år. Hun har nemlig også brug for os for tiden og det er svært når lillesøster ligger og skriger.
Når jeg er alene med dem putter jeg nogle gange dem begge i vores seng. Desværre synes storesøster at det er lidt for hyggeligt og prøver at få den lille til at grine. Det resulterer i grineflip fra dem begge og langstrakt putning. Meget hyggeligt meeen..
Har også overvejet snart at få den lille ind på storesøsters værelse da vi ikke har får meget plads - tror du det kan lade sig gøre?
Hvad tænker du at vi skal gøre lige nu får at få den lille til at sove? Skal lige sige at det overhovedet ikke hjælper at sidde ved siden af hendes seng og holde i hånd. Hun skriger når hun bliver løftet ned i sengen. Kan vi gøre det til at trygt sted at være?
Er ved at køre træt i at bruge så lang tid i vores seng hver aften, og håber virkelig du kan hjælpe os.
Kærlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!