Annonce

Annonce

Brev:

Renlighedstræning - 2 år, 6 mdr.


28. juli 2010

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Renlighedstræning - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen.

Liv på 2 1/2 år (blev storesøster i marts i år) er vi begyndt at "pottetræne" lidt med. Men vi ved ikke rigtig om vi gør det rigtigt. Vi startede inden hun blev storesøster, og vi ved godt at det godt kan gå lidt i stå, når der sker nye ting i hendes liv.

Vi har en lille trappe med sæde til toiletter og en potte. Vi købte først sædet og det sad hun fint på hver gang vi skulle skifte ble. Men en dag spurgte hun efter en potte, for det bruger de også i vuggestuen. Og så købte vi en potte. Så nu skifter hun lidt mellem hvad hun vil sidde på. Gør det noget?

Vi spørger om hun vil på potten hver gang vi skifter ble, ca. 3-4 gange daglig. Nogle gange vil hun og andre gange ikke. Vi presser hende ikke. Hun får lov at gå uden ble på udenfor, nu hvor vejret er dejligt. Vi siger, at hun må sige til, hvis hun skal på potten. En gang, har jeg spurgt, fordi hun pruttede lidt, og da sagde hun ja, og så nåede vi ind og hun lavede lidt på potten.

Hos ...


Annonce

... mine forældre har hun tisset en morgen på potten, efter bleen var tør efter natten. Hun har selvfølgelig haft uheld i bukserne, og nogle gange siger hun det og andre gange ikke. Hun virker ikke som om, at hun synes det er ubehageligt at være våd. Men hun får selvfølgelig tørt tøj på. Vi siger, at det ikke gør noget, at hun har tisset i bukserne. Og vi siger, at hvis hun kan nå at sige det til os inden hun skal tisse, så kan vi gå ind på potten.

Når jeg spørger om hun vil på potten efter vi er stået op, så siger hun nej. Hvornår og hvor tit skal vi spørge?
Vi tager lidt legetøj eller en bog med ud når hun skal på potten, men hvis hun vil sidde på den, så sidder hun der kun et øjeblik.

Skal vi evt. stille potten lidt væk og vente lidt? Hun skal først starte i børnehave til januar, men synes jo det ville være rart for hende, hvis hun kunne undvære ble inden. Men vi vil ikke presse hende.

Har du nogle forslag og gode ideer?

Mange hilsner fra
Lars og Natalie

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Hurtig pottetræning

Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og søvnens tigerspring

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Sur 2-årig

Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annonce