Svar: Dårlig vane
Hej med jer
Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om jeres datter mon kunne have gavn af sanseintegrationsbehandling ... Kunne man forestille sig at hendes store behov for at tilfredsstille sig selv, hendes behov for at opleve afslappethed ved at onanere kunne skyldes at hun måske generelt havde lidt problemer med sine sanser eller at man måske ved at stimulere hendes forskellige sanser ekstra, kunne få hende væk fra kun at koncentrere sig om den følelse hun skaber for sig selv ...?
Børn, som er hypersensitive på det taktile område, på deres følesans, vil ofte ikke bryde sig om stramtsiddende tøj. De kan ikke lide at blive tørret eller vasket om munden, eller få vasket hænder, det kan være en kamp at få dem badet, de vil ikke lege med mudder og bygge sandkager eller ælte boller med hænderne ...
De kan også have det svært med berøring af andre, de kan godt føle at et kærtegn gør ondt eller de kan f.eks. skubbe eller slå til en anden og kan ikke finde ud af at ae i stedet ...
Oplever I jeres datter sådan, så kunne det måske hjælpe hende, hvis hun blev tumlet mere med, hvis hun blive trillet, gynget, vendt på hovedet, drejet rundt. Hvis hun fik bolledej i hånden osv. Netop for at få stimuleret alle hendes ...
... sanser rigtig meget ...
Jeg har tidligere henvist jer til en børnefys i kommunen - I kunne prøve at tale med vedkommende om hvorvidt jeres datter kan have sansemotoriske problemer og kunne have glæde af sansemotorisk træning ... simpelthen for at få en anden, en ny og måske ligeså spændende oplevelse af sin krop.
Også massage eller berøring af hendes krop, hvor hun ligger ned og du masserer hendes arme, ben, mave, hænder, fingre, lår, fødder osv. vil kunne gøre hende afslappet og give hende en ro i kroppen, som hun har behov for og hvor hun så efterfølgende, måske ikke vil have helt så meget behov for at onanere som nu ...
I kan også drøfte problemstillingen med jeres læge :)
Noget andet, jeg kommer til at tænke på ... du har tidligere fortalt at du fra børnene var ganske små har sat dem på toilet eller potte, når de skulle af med vandladning eller afføring. Gør du stadig dette og kunne det tænkes at jeres datters store fokus på de nedre regioner skyldes dette? Måske tisser hun, når hun begynder at klemme benene sammen og sidde og puste på jeres lår, måske er det den fornemmelse hun også registrerer og derfor reagerer på ... bare en tanke ...
Jeg håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
Viden om børn:
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!