Svar: Amning + mme til natten
Kære Lene
Når jeg ser på din drengs vægt og længdekurve i Livets bog, så ser det ud som om at han på det sidste ikke har taget helt så meget på som i starten. Han er faldet lidt på sin kurve, men ligger stadig ikke længere nede end sit udgangspunkt og kurven ser derfor helt fin ud ... men med udgangspunkt i det du fortæller og så den bøjning han lige nu har i kurven, så lyder det faktisk som om at han lige nu har brug for at få lidt ekstra mælk :)
Du fortæller at du ammer 6 gange dagligt og det er rigtig fint, men du kunne godt forsøge at øge din mælkemængde lidt, og det gør du ved at amme hyppigere. Faktisk kunne det hjælpe dig, hvis du kunne amme fra begge bryster mellem hver lur i en periode. Du kan gøre det, at du ammer ham fra det ene bryst, når han vågner af en lur, lader ham bøvse, skifter ham osv. og så ammer ham fra modsatte bryst inden han så puttes til næste lur. Når han så vågner, så starter du der, hvor du stoppede sidst, lader ham spise i bud der, skifter ham og tilbyder modsatte bryst, hvorefter han så puttes igen.
Hvis du allerede nu føler at du er nødt til at amme fra begge bryster i en amning, for at mætte ham - og det lyder næsten sådan på det ...
... du skriver, så vil det være helt okay og også relevant at supplere ham med en flaske mme.
Det er vigtigt at du ammer ham først, så han får stimuleret dig og få vist din krop at der er behov for mælk på dette tidspunkt. Når der så ikke er mælk nok hos dig og han virker yderligere sulten, så får han flasken. Netop ved at amme først og supplere med flasken, er chancen for at bibeholde amningen i længere tid noget større. Det er hvis du begynder at erstatte amning med flaske at mælkemængden især risikerer at nedsættes.
Han må i princippet få hvad han viser behov for på flasken, det kan være alt ligefra 50-150ml - ingen ved jo præcist, hvor meget han får hos dig og han skal et eller andet sted have lov til at selvregulere :)
Når man begynder at give flaske, så er der altid en risiko for at mælkeproduktionen nedsættes og den risiko er naturligvis også til stede hos jer. Men det er ikke nødvendigvis sådan at amningen behøver at stoppe. Mange børn trives fint med amning i løbet af dagen og flaske om aftenen inden putning som supplement til amning og det er helt fint. Men nogen garanti kan jeg ikke give dig :)
Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.