Svar: Mere vil have mere
Kære Susan
Din datter reagerer lystbetonet og meget impulsivt og derfor har hun rigtig svært ved at tackle, når noget slutter - uanset om det er frugt hun ikke får mere af eller om det er en leg, som må stoppe fordi I nu skal noget andet.
Det bedste du kan gøre er at rumme hendes følelser, når hun bliver frustreret, det vil sige vise hende at du godt kan forstå det er svært, men samtidig også lade hende have det som hun har det, ikke forsøge at ændre det og ikke tage det personligt.
Det hjælper at sætte ord på "sååå, skatterpige, bliver du bare så ked af det lige nu, sååå", "det er også dumt at du ikke kan få mere frugt" eller lignende så hun hører at du forstår det og at det er okay. Du skifter ikke mening, men holder fast i det du har sagt - men du viser hende, ...
... at du godt forstår hvorfor hun reagerer som hun gør.
Ligesom du også nogle gange må give alternativer og få hende afledt, så hun ikke 'går i selvsving' men kommer videre :)
Nogle gange kan man ikke komme til at trøste eller berolige, røre ved barnet, holde om - så må man i stedet afvente lidt, lade hende være lidt frustreret, holde sig i nærheden og selv bevare roen og så invitere hende til at komme og være med "kom skat, kommer du ikke og hjælper mig med at dække bord, kom skattermus..." så hun mærker at du sagtens kan klare at hun har det svært, du bærer ikke nag, du kræver ikke noget af hende, men holder roen og inviterer til noget andet sjovt i stedet. Og når hun så er parat, så kommer hun sikkert gerne hen og hjælper dig :)
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Rygning
Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.
Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder