Svar: Børneeksem og mad
Kære Marita
Det er meget vigtigt at du finder ud af om din datter har mælkeallergi, altså allergi overfor mælkeproteiner eller om hun har laktoseintolerans dvs amnglende evne til at fordøje mælkesukker.
Har din datter mælkeallergi, vil det kræve en 'strængere diæt', hvor hun, hvis hun har laktoseintolerance vil kunne tåle en lille smule mælk, eller mælkeprodukter, hvilket vil give en større variation i den daglige mad og større chance for at få nok kalcium.
Ved at få lavet en priktest eller ved at få taget en blodprøve kan I finde ud af, hvilken type allergi din datter har. Måske har hun slet ikke fødevare allergi, men reagerer på andre ting i hendes omgivelser og så er det jo synd at sætte hende på diæt.
Nestlé laver en grød 'Sinlac specialgrød' som er fri for komælksprotein og ...
... laktose. Den kan gives fra 4 mdr, så hvis du giver denne burde du være uden problemer. Ellers må det anbefales at du laver grøden selv og laver den på Nutramigen.
En almindelig grød lavet på komælk vil ikke være hensigtsmæssig, men igen... hvis hun aldrig har fået testet overfølsomhed, så burde hun jo ernæres som andre børn for ikke at komme på uhensigtsmæssig diæt.
Du må altså læse på indholdsdeklarationer og indeholder produkterne mælk eller mælkeprotein og din datter ikke kan tåle dette, så er de udelukket.
Umiddelbart kan jeg se at der skulle være problemer med frugtmos.
Du kan læse mere på hjemmesiderne:
www.foedevareallergi.dk
www.maelkeallergi.d k
www.altomkost.dk
På sidstnævnte side kan du også bestille pjecen 'Mælkeallergi, børn og mad'.
Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.