Brev:
Søn sover ikke meget i løbet af dagen og natten
Hej Helen,
Vi vil gerne bede om din hjælp - vores søn, Atle, på 1 år og 2 mdr. vil ikke rigtig sove, og vi er virkelig, virkelig frustrerede, er ved at være meget udkørte og er ved at opgive fuldstændig.
Atle har hele sit kort liv ikke sovet specielt godt/meget, og har kun haft ca. 2 håndfulde nætter, hvor han har "sovet" igennem - hvoraf et par var, hvor han sov hos andre.
Og han er en glad, livlig, fræk dreng, og han er begyndt at gå, og går hele tiden rundt og pludre og leger, specielt med sine biler.
Han sover kun ca. 2 timer i løbet af en dag (ofte kortere tid), og så sover han jo så ikke særlig godt om natten, der kan han nemlig vågne op til 9-10 gange, nogle nætter heldigvis færre, men hvor han vil ha sin flaske med vand, sin sut og så sover han måske igen - medmindre vi skal "kæmpe" med ham i ½-1 time. Nogle gange har vi lagt os på sofaen med ham, så vi ikke skal rende ned til ham hele tiden, så er det lidt nemmere og ligge ved siden af ham, og så selv få sovet lidt mere.
Det med at han skal ha flasken med vand mange gange om natten, er meget frustrerede for os - og vi har ikke ville tage den helt fra før han sov igennem om natten.
Når Atle skal sove, skal han falde i søvn ved at "røre" ved ...
... vores arm, og på min arm ligger han og "borer" neglene ind og er begyndt at nive, hvilket både gør ondt og irretere.
Atle startede i vuggestuen 1. maj i år, og har efter sin start haft 2 forskudte ugers sygdom, så indkøringen har måske også været lidt hård for ham, MEN sådan er det jo for mange børn, siger både pædagogerne og andre :o)
Pædagogerne siger, at han nu klare dagen rigtig flot, han leger, pludre og spiser godt, og det er rigtig dejligt at han er kommet så godt "efter det" efter sine to sygdomsperioder.
Vi har nu prøvet at sætte hans weekendseng op oppe ved siden af vores seng, og vil prøve om det kan hjælpe ham til at sove om natten, at han kan høre os.
Det skal oplyses, Atles værelse ligger i stueetagen, og vores på 1. salen, og at han har sovet på sit eget værelse siden han var ca. 10 dage gammel.
- Hvad kan/skal vi gøre, så han kan sove noget mere om dagen og sover igennem om natten?
- Og har det haft nogen betydning, at vi har rykket lidt rundt på møblerne i hans værelse?
- Hvad kan vi gøre, ved hans pillen ved vores arme, når han skal sove? - Vi har forsøgt at give ham en bamse eller en klud i stedet for.
På forhånd tak for en forhåbentlig hjælp!!
Med venlig hilsen
De frustrerede forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
Viden om børn:
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...
Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.