Brev:
Babytræning
Hej Helen
Jeg vil først starte med at takke dig for dine konstruktive og gode råd, i forbindelse med den noget hårde start, vores andet barn fik. Det var en stor lettelse at give flaske en gang i mellem og da jeg kort tid efter fik en infektion og skulle stoppe med at amme, pga medicinsk behandling, ja så var det heldigt vores lille dreng gerne ville tage flaske.
Det går nu rigtigt godt med vores lille Mikkel, han trives og især min mand har fået en utrolig god kontakt, nu da han også kan sørge for mad!
Jeg er dog i tvivl om, hvor meget mad han skal have. Han har hele tiden haft en særdeles god appetit, og vokser støt (7800 gr og 69 cm...) han får flaske efter behov, som svinger meget.
Hans søvn er også ændret, han sover nu oftes fra 21-21:30 og helt til 4-5 tiden! og har derfor kun få, meget korte lure på en 20-60 ...
... min om dagen. Er det ok? han virker glad og tilfreds.
Så i hans lange vågne træk, vil han jo gerne have kontakt, han pludrer/råber, griner og mosler løs. Og er ikke tilfreds med at blive sat i en skråstol/ ligge i barnevogn - det skal være på arm, gerne siddende i slyngen så han kan se rundt.
Så hvor længe må jeg bære ham i slyngen ad gangen? jeg har ham med overalt, da der jo stadig skal handles / hentes / bringes / vaskes tøj og jeg kan simpelthen ikke løfte ham på en arm længere!
Jeg ville også gerne have nogle ideer til sjove lege eller "træning" man kan lave med sådan en 4 måneders, han vil jo meget gerne leges med og jeg ved ikke, om jeg er en lidt "kedelig" mor på det punkt - måske tør jeg ikke være så vild som far og storebror... det bliver mest til sang, kilden og aen.. Så hvordan leger man med sin baby?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.