Annonce

Annonce

Brev:

Dehydrering?


30. maj 2010

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Dehydrering?

Kære Helen

Jeg har lige skrevet et brev til dig om vores datter, som ikke vil tage flaske, og som snart skal undvære bryst om dagen, da jeg starter på arbejde imorgen. Mit brev handlede om, at vi er nervøse for, om hun får mælk nok men en anden side af problematikken, som jeg ikke fik berørt i brevet er, at vi faktisk også er meget nervøse for, om hun får væske nok.

De sidste par dage har vi kørt uden dagsamninger, og det har fungeret nogenlunde godt selvom man godt har kunne mærke på hende, at hun savner brystet hen på eftermiddagen.

Jeg ammer hende tidlig morgen, aften og sen aften, og så får hun ellers vand på kop og tudkop i løbet af dagen (hun vil ikke rigtig have mælk - det spytter hun ud). Af tudkoppen drikker hun cirka mellem 40 og 80 ml. Det er svært at sige, hvor meget hun får af kop, da hun spytter meget af det ud, men jeg tror ikke, det er mere en 20-50 ml, hvis det overhovedet er så meget.

Det vil sige i alt mellem 60 og 130 ml vand fra kl 6.30 om morgenen til 7 om aftenen. - Og det synes vi jo umiddelbart ikke er særligt meget og er meget nervøse for, om hun kan blive dehydreret. Hun tisser ikke så meget, som hun plejer i ...


Annonce

... løbet af dagen (jeg tror ikke, hun har 6 våde bleer i døgnet, som jeg har læst, hun skal have), men hun virker hverken sløv eller dårligt tilpas og urinen er fint klar.

Vil du mene, at hun får væske nok om dagen og hvis ikke, hvad kan vi så gøre for at få mere i hende?
Vi har tænkt på at bruge engangssprøjter men ved ikke helt, om det er et skråplan i forhold til at hun skal lære at drikke godt af koppen.

Hvis hun virkelig er tørstig kan hun godt tage nogle gode slurke af tudkoppen - omkring 30-40 ml af gangen, men det gør hun typisk kun en gang om dagen - sent på eftermiddagen eller til aftensmaden, så det lader til, at hun kan finde ud af at drikke mere koncentreret af den, hvis hun virkelig vil.

Vi prøver løbende af holde øje med fontanellen, men jeg synes, det er meget svært at bruge som pejlemærke. Jeg synes ofte den føles nedsunken - også selvom hun lige er blevet ammet, så jeg er lidt i tvivl om, hvor markant forskellen skal være, før at man ved, at hun er dehydreret? Jeg har hørt noget med, at den også skal føles nedsunken, når hun ligger ned, før at man kan sige, at hun er dehydreret. Har det noget på sig?

De bedste hilsner
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce