Brev:
Madplan og mælk om natten
Kære Helen
Min datter er nu fyldt 6 måneder og jeg kunne godt tænke mig hvis du ville lave en madplan ud fra nedenstående dagsrytme:
07.00-07.30: Står op og pusler og hygger.
09.00-09.30: Ammes og lægges til lur.
11.00-12.00: Grød med en smule frugtmos som topping, vand af kop, ca. ½ time efter ammes hun.
14.30-15.00: Ammes og lægges til lur.
Når hun vågner ammes hun.
18.00-19.00: Grøntsagsmos og vand af kop.
Måske en lille lur på 20-30 min derefter, men det er absolut ikke hver dag.
Herefter ammes hun ca. 2 gange inden hun puttes kl. ca. 22.30. Planen om at putte hende kl. 19.30-20.00 er udelukket, hun er en selvskabsabe, så det går bare slet ikke:-)
Fra kl. 22.30 og 03.30 er hun vågen ca. 4 gange. Så lægges hun over i vores seng og så sover vi til 07.00-07.30. Hun ammes 2 gange (meget kort) og 1 gang kl. ca. 06.00 (liggende i sengen hvor jeg faktisk kan sove alligevel). Som du kan se er hun en rigtig natterøver og jeg håber det er noget der går over med tiden, specielt med tanke på når jeg starter på arbejde til september.
Jeg tror (og jeg ved godt det måske lyder lidt dovent) jeg bærer over med nætterne fordi hun er så ...
... glad og dejlig om dagen, men selvfølgelig ville jeg ønske hun ville sove i stedet for alle de opvågninger, de er da hårde, det må jeg indrømme:-) Hun er en lille bandit om natten der har lyst på livet og suger ALTING til sig om dagen, intet overses:-)
Mine spørgsmål er så:
1. Jeg ved du anbefaler at børn på 6 måneder ikke skal ammes mere om natten, men har nogle børn på 6 måneder behov for mælk om natten? Hvis ikke, hvordan vænner jeg hende af med amningen om natten, skal jeg tage en "kold tyrker" og vugge og trøste hende indtil hun ikke mere vil have mælk eller?
2. Hvor mange gange om dagen (ud fra ovenstående dagsplan) og hvor meget (antal dl) fast føde skal hun have af gangen? det skal lige siges at det går super godt med skemaden:-))
3. Hvor store og hvor mange klumper må der være i mosen, hvis der overhovedet må være nogle?
4. Det generer ikke os, men er det ok hun først puttes kl. 22.30 eller skal børn på 6 måneder sove før (jeg kan ikke lige se hvordan jeg skal gøre det anderledes når hun ikke vil sove før, men hvis du har nogle forslag er de jo mere end velkomne)?
Tusinde tak Helen som altid, du er fantastisk.
Kærlig hilsen
Maibrit
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!
Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)
Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.