Svar: Overgang til MME?
Kære Signe
Det anbefales at man ammer til barnet er 12 måneder eller så længe mor og barn trives med det. Det anbefales på samme måde at man giver flaske til barnet er 12 måneder, men at man så inden for 1-2 måneder fjerner flasken helt og lader barnet indtage sit mælkebehov via kop, mad osv.
Jeg synes derfor man bør overveje hvorvidt du overhovedet skal erstatte amning med en flaske, når din datter er 11 måneder gammel. Den skal hun jo hurtigt vænnes af med igen og så er det næsten synd at introducere den ...
Men hvis hun er vant til at få flaske, kan du naturligvis sagtens give hende den og dit første forlag med at erstatte aftenamningen med en flaske og stille og roligt fase morgenamningen ud vil være rigtig fint.
Hun behøver i princippet ikke få hverken flaske eller bryst, når hun først er blevet 11 måneder. Hvis amningen stopper helt af sig selv, fordi du er væk fra hende i 3 dage, så kan du ligeså godt der udnytte muligheden for at få et nyt og længerevarende putteritual - som f.eks. en kop lun mælk og en godnathistorie. Hun kan få ...
... mme, men hun kan også få sødmælk. Det vil være helt okay i den alder.
Hendes samlede mælkebehov vil ligge på ca 500ml dagligt. Det vil ofte være dækket ved at hun får flaske eller ammes 2 gange dagligt, får mælk af kop, får ost, sovs og mælk i maden samt lidt surmælksprodukt. Når hun bliver 12 måneder lyder anbefalingen at hun får mellem 350-500ml dagligt og det anbefales her at man giver letmælk.
Så mit umiddelbare forslag er derfor at du bibeholde de to amninger dagligt som nu indtil du skal af sted og så udnytter I muligheden for at få sat et nyt putteritual igang, netop fordi du er væk. Og det ritual kan meget fint bare være lidt sødmælk af en kop.
Hendes behov for jern får hun jo stadig dækket via jerntilskud, som jeg går ud fra at du giver, fordi du ammer. Hendes behov for kalk, kan hun fint få dækket via sødmælk, ost og surmælksprodukter i den alder - og så får hun jo i øvrigt almindelig varieret mad, som dækker hendes behov for protein, vitaminer osv.
Rigtig meget held og lykke fortsat, håber du her er hjulpet videre på vej - og god tur :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.