Svar: Så går han på tæer - igen!
Kære forvirrede forældre
Kunne det ikke tænkes at han lige nu går på tæer fordi han øver sig i at finde balancen? Eller at han gør det, fordi han måske er begyndt at gå mere rundt uden strømper på, så han nu pludselig mærker gulvet, tæppet osv. under fødderne på en anden og ny måde?
Det kan godt være noget helt almindeligt udviklingsmæssigt og således en periode, der stopper igen. Men I skal naturligvis være opmærksomme på om det er vedvarende - gør han det altid eller er det kun nogle gange?
Hvordan har han det generelt med at mærke og sanse ting? Nogle børn vægrer sig ved at gå på flad fod, fordi de ikke bryder sig om fornemmelsen - disse børn vil ofte også vægre sig mod at få mudder mellem fingrene, når de f.eks. leger i en sandkasse ... Hvis han har sådanne problemer, så kan det ...
... være relevant at kontakt en fysio eller ergoterapeut - I kan kontakte kommunens PPR afdeling og bede om at komme til at tale med en fysioterapeut, der kan vurdere jeres dreng.
Nogle børn har det der hedder sansemotoriske problemer og hvis det er tilfældet hos jer, så kan man f.eks. lave nogle børsteøvelser med ham - det kan I få vejledning i hvordan man gør.
Da lægen har set på jeres drengs fødder, så lyder det jo ikke umiddelbart som om at det er et fysiologisk problem. Men hvis det fortsætter er det naturligvis fornuftigt nok at tale med lægen om det igen. Men ellers så synes jeg faktisk at I skal prøve at kontakte kommunens børnefysioterapeut og få en vurdering fra den side :)
Rigtig meget held og lykke og du må gerne give mig en tilbagemelding, så kan også jeg blive lidt klogere :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Cykelstol
De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.
Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.
Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.