Brev:
Vil ikke drikke sødmælk - 12 mdr.
Hej Helen.
Jeg har lige et spørgsmål om mælk. Du anbefaler jo stadig 2 amninger i døgnet indtil Sofie bliver et år og derefter 1 amning i døgnet i et par måneder efter. Det har jeg forsøgt at holde mig til men Sofie har selv skåret mere ned og det regner med at holde fast i.
Jeg ammer ikke mere når hun skal sove, for jeg havde en del aftenarbejde så vi blev nødt til at træne det lidt inden far skulle stå for putningen alene. Så nu ammer jeg en gang i døgnet, ca midt nat, og det ser ud til at Sofie trives fint med det :-)
Nogle nætter er jeg så heldig at hun ikke vågner for at få mælk, og hvis du kan huske hvor desperat jeg var for 3 måneder siden over aldrig at få lov at sove mere end max 3 timer af gangen, så kan du nok regne ud hvor meget jeg nyder det :-)
Så jeg vækker hende ...
... altså ikke for at amme, men sover alt det jeg kan nå :-) Morgen amning er ikke en løsning for jeg er kørt på arbejde når hun skal op.
Så skal jeg jo have hendes mælkebehov dækket på andre måder, hun vil ikke drikke sødmælk, men hun bliver jo 1 år om 14 dage, så er det vel okay med et andet alternativ eller hvad? Vi kan nemlig godt få hende til at drikke skummetmælk og minimælk, letmælk går også nogenlunde.
Og hvor meget skal hun ca have på et døgn de dage hvor hun ikke har fået mælk om aftenen?
Hun får ca 1-1 1/2 dl sødmælks yoghurt om eftermiddagen (skal det skiftes ud med letmælks yoghurt?, hun er jo en spinkel pige så måske det er fint bibeholde det fede produkt lidt endnu? især når hun ikke vil have det fede mælk? )
Glæder mig til at høre dit svar.
venlig hilsen
Linda
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.