Brev:
Slut med sut - 2 år, 8 mdr.
Hej Helen
Jeg har lige et spørgsmål vedr. det med at slutte brugen af sut.
I tirsdags fortalte Daniels dagplejer mig, at en af pigerne hos hende var holdt op med at bruge sut. (Hun led af et såkaldt suttebid og forældrene venter sig igen - denne gang tvillinger og de ville gøre det inden denne omvæltning kom.)
Vi stod og snakkede om, at Daniel nok også skulle til at af med sin og det ville jo være oplagt at gøre det, så de er to der gennemgår denne forandring sammen.
Det skal lige siges, at Daniel kun har brugt sin sut, når han skal sove. Sådan har det været siden han var et år, da vi ikke ville have det gik ud over hans sprogudvikling med sådan en fætter i munden.
Derfor har det heller ikke været noget vi, som forældre, havde overvejet at gøre nu, da han ikke døjer med suttebid eller er hæmmet af den mht. sit sprog.
Nå men det var lige forhistorien - onsdag morgen sagde knægten selv, at han i hvert fald IKKE skulle have sut med i dagpleje og det respekterede vi selvfølgelig.
Det var gået super fint hos dagplejen og da han kom hjem, spurgte vi ham så, om vi skulle give hans sutter til vores overboers lille dreng - den var han med på.
Så vi var hurtige til at få en aftale i stand med overboen om vi kom op med en pose sutter, når vi havde endevendt lejligheden på jagt efter alle sutterne.
Det var den rene skattejagt for Daniel og han gik vældigt op i det - efter en halv times intens jagt bar Daniel selv posen med sutter "hele vejen op på 1. sal" og overrakte ærbødigt lille Lukas sin skat.
En æra var forbi og det fejrede han med at gå direkte hen og lege med alt Lukas' legetøj. Os fire forældre stod og talte lidt om dit og hint inden vi sagde farvel og gik ned til os selv igen
Vi tog billeder af hele seancen, så vi kunne gennemgå det og fortælle/vise Daniel hvor hans sutter var, hvis han gik i selvsving under det nye putte ritual.
Til stor overraskelse udeblev reaktionen på nul sutter, han lagde sig pænt i sengen med sin ...
... sovegiraf, bad end ikke om sutterne eller spurgte til dem - men lagde sig pænt til at sove og snork boblede efter 10 minutter.
Nu er vi kommet til søndag og de par gange han har spurgt til sutterne, har vi vist ham billederne og fortalt ham / talt med ham om, at dem har Lukas jo fået og det har han accepteret - så ingen ko på isen der.
Mit spørgsmål til dig lyder dog alligevel på, om det har været for tidligt, at vi har taget dem fra ham.
Jeg har nemlig lagt mærke til at hans suttebehov ikke rigtig har ændret sig - nu stopper han bare hele hånden ned i gabet indtil han er ved at kaste op.
Jeg har prøvet at vise ham, at han kan ligge og nuldre giraffen - men han stopper bare halen eller et af ørerne ind i munden og sutter på dem, som var det en sut.
Han har sågar brugt tudkoppens låg som erstatning i en meget snæver vending - pga. af disse ting undre jeg mig, om vi har været for hurtig på aftrækkeren, hvad tror du?
Min frygt er, at han begynder at sutte på tommelfinger, for den kan man jo aldeles ikke tage fra ham.
Jeg suttede selv på tommeltot, som barn, og skulle gå med togskinne bøjle i 4 år for at få rettet skaderne heraf.
Men han siger ikke rigtig noget til ikke at have sutten mere - han er derimod ret stolt af sig selv og det er vi bestemt også. Det er jo som taget ud fra et eventyr så nemt, som vi er kommet over det - alligevel kan jeg ikke lade være med at spekulere.
Er det bare mig, som lægger for meget i de "nye vaner" (nu er det jo kun 5 dage siden) og kan det bare være mig som "sørger" over, at han ikke er min lille tumling mere eller har jeg grund til at overveje om det var for tidligt - hvad synes du?
Farmand har kun en mening og det er, at nu er det gået så godt - hvorfor så give os selv hovedpine med et evt. oprør senere.
Jeg kan godt forstå ham - men samtidig frygter jeg også tommelfingeren så at sige.
Hjælp mig med et par vise ord kære Helen, det er du nu en gang så god til.
Med venlig hilsen
Charlotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.