Annonce

Annonce

Svar: Sen til pincetgreb


2. maj 2010

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Michelle

Min umiddelbare tanke er at øvelse gør mester og at I skal blive ved med at give jeres dreng mad i små stykker, kogte ærter, majs osv. ligesom nu - så skal han nok lære det.

Derudover vil jeg foreslå dig at forsøge med en lille pakke rosiner og prøve at få ham til selv at tage rosinerne ud af pakken. Det at skulle holde sine fingre sammen for at få dem ned i pakken og rosinerne pillet op, kan måske lære ham teknikken uden at tommelfingeren smutter ind i hånden ... :)

Og husk så er lige på at han max må få 3 af de små pakker rosiner om ugen - max 50g - ikke mere. Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A og derfor må børn under 3 år ikke få særlig mange rosiner

Med hensyn til at spise med ske, så vil de fleste børn ikke mestre dette før omkring 16 måneders alderen, indtil da vil de ofte gerne forsøge sig med skeen, men de drejer i håndledet, så skeen kommer til at vende på hovedet og maden ryge af, inden skeen er nået til munden ...

Derimod kan han sagtens spise med en gaffel og I kan hjælpe ham med at stikke gaflen i maden og han kan så putte den i munden eller han kan også med den alder han har, selv lære at komme gaflen i maden ...


Annonce

... :)

Tallerkenen skal naturligvis stå på bordet og ikke bankes i bordet eller smides på gulvet. Det der er interessant er at finde ud af, hvorfor han gør det.

Hvis han gør det, fordi han øver lyd, så sørg for at han får denne lyst stillet uden for bordet, giv ham et hammerbræt, en tromme eller andet som han kan larme med og banke på.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Hvis han gør det for at se hvordan du reagerer og fordi han ser det som sjov og ballade, så må du fjerne tallerkenen og fortælle ham at det må han ikke gøre ... Alternativet slutte måltidet, hvis han gør det sidst i måltidet fordi han er mæt og så kan han ligeså godt lege med maden. Det gør børn nemlig ofte, altså leger med maden, når de ikke kan spise mere og det er jo fint nok her at sige "tak for mad" :)

Hvis han gør det fordi han ikke kan overskue for store mængder mad af gangen, så må du prøve nogle gange at servere meget lidt på tallerkenen eller i stedet i en periode helt undvære tallerkenen og f.eks. komme rugbrødshapserne direkte på en dækkeserviet, så han kun får 2-3 stykker af gangen, har fokus på dem, og når de er spist, så får han lidt mere :)

Rigtig meget held og lykke fortsat, håber du her er hjulpet videre på vej :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.

Det vides ikke, hvor længe det er...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for din altid varme og kærlige måde at gribe udfordringerne an på - det er helt rigtig for mig!
Jeg nyder både dine personlige svar til mig, men bestemt også de svar du giver til andre.

Tak,
Mor til pige på 15 måneder


Annonce