Brev:
Mælkemængde og sove på eget værelse
Kære Helen
Jeg har netop læst din bog, og der er virkelig mange gode råd at hente, og så er det bare interessant at læse om børns søvn... godt at blive lidt klogere!
I takt med at mine tvillingepiger på nu snart 10 måneder bliver ældre og kan mere og mere, så melder der sig en masse praktiske spørgsmål, jeg vil her prøve at få lidt orden i spørgestrømmen:
1. Hvor mange flasker skal de have nu?
De vågner 6.30, får grød lavet på mme, brød og frugtmos kl. ca 8.45, sover fra 9.15-11. Spiser frokost kl 12, får 100 ml. mælk kl 14 og sover derefter 1-1,5 time, kl 16 får yogurt med frugt of evt müsli i, lidt brød, aftensmad ca kl 18, flaske(ca 100 ml) kl 19.20 og puttes derefter, sover til ca 4.30 og får flaske.
2. Mit andet spørgsmål er; min ene pige vågner ikke kl 4.30, når den anden vågner- så indtil videre har ...
... vi vækket hende for også at spise, men hun spiser meget lidt mælk og sover hurtigt videre, den anden tømmer næsten flasken- skal vi fortsat vække hende eller lade hende sove til hun vågner?
3. Mit sidste spørgsmål handler om at sove på eget værelse. Det er mest fordi vi SÅÅÅ gerne vil have soveværelset for os selv, og jeg vågner ved den mindste lyd 20 gange om natten, men vi er i tvivl om, om vi skal vente til de ikke længere får mælk om morgenen og desuden skal pigerne starte i vuggestue her pr 1. juni, skal vi prøve at lære dem at sove på eget værelse før de starter eller først, når de er faldet til i institutionen? - og hvordan gør vi det på en god måde? - De skal sove på samme værelse, for det er de jo vant til.
Håber ikke det blev alt for bøvlet
Hilsen fra en tvillingemor
- med tankemylder og 100000 spørgsmål
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.