Svar: Hvor meget mad og hvornår?
Hej Lise
Når jeg giver madplaner er det altid kun forslag. Der er store individuelle forskelle på, hvordan de enkelte familiers rytme er til daglig og antallet af skemad og flaske/bryst er derfor forskelligt fra barn til barn. Der er børn som spiser store portioner og børn som spiser mindre.
Sålænge din søn er glad og tilfreds, rask og virker til at have det godt, så er der ingen grund til bekymring.
Udfra hans vægt og højde lyder det som om han får den mængde mad, som han har behov for. Om han får væske nok kan du vurdere udfra hvor mange våde bleer han har om dagen. Han må gerne tisse 5-6 gange om dagen.
Hvis du ikke allerede gør det, vil jeg foreslå dig at du tilbyder ham lidt vand eller modermælkserstatning i en lille kop til måltiderne. På den ...
... måde får han lidt væske ud over flasken.
Jeg synes ud fra din dagsplan at der i løbet af dagen går lang tid imellem at din søn får noget. Hvornår sover han? Er det mellem kl. 11 og 16. Jeg synes det er lang tid ikke at få noget og du kunne evt. putte lidt ekstra ind her. Det kan måske også passe med jeres rytme, at I spiser frokost sammen.
Hvornår spiser I til aften? Er det kl. 20? Jeg synes det er vigtigt at planlægge måltiderne så det passer ind i jeres dagligdag, på den måde at jeres søn deltager i jeres måltider, så han oplever at spise sammen, og får den kontakt, der er forbundet hermed. Som udgangspunkt skal han således spise til dagens tre hovedmåltider, hvor du selv spiser og derudover tilbydes lidt ind imellem.
Håber du kan bruge ovenstående til noget.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.