Annonce

Annonce

Brev:

Mad i dagplejen - 11 mdr.


14. april 2010

Alder:
11 mdr.

Mad i dagplejen - 11 mdr.

Hej Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig ang. vores søn William, som nu nærmer sig 11 mdr.

W er nu startet dagpleje. Han har fået en dagplejemor, som er både sød og omsorgsfuld og han er tydeligt tryg ved hende. Men desværre er jeg meget bekymret for den kost hun serverer. Jeg er endnu ikke startet arbejde, så har været med nogle dage og har derved set, hvilken mad hun tilbyder min søn.

Den første dag fik han tilbudt et stykke rugbrød med leverpostej og ikke andet. Jeg gik denne dag hjem og var meget ked af det, da jeg er bekymret for Ws sundhed. Vi plejer selv at varriere hans kost meget, feks rugbrødshapsere til frokost med forskelligt pålæg samt f.eks. avocadomos, øllebrød el andet som supplement, da W har svært ved at blive mæt nok af rugbrød alene (bliver træt før han bliver mæt). Har talt med dagplejemoderen om dette, men tror hun har svært ved at ændre på de indgroede vaner. Hun har været dagplejemor i 38 år!

Hun er nu begyndt at give ham øllebrød, men giver ham så kun det istedet for fortsat at træne med rugbrødshapsere. Har desuden indtryk ...


Annonce

... af, at hun kun serverer frugt og grønt i ringe omfang. Hun serverer ofte æblebåde samt tørt knækbrød til formiddagsmad. W har endnu svært ved at tygge æblebåde, det ender på gulvet. Foreslog derfor at rive æblet, hvilket hun gjorde, men W spiste kun få skefulde og næste dag tilbød hun det slet ikke, så da fik han kun det tørre knækbrød.

Dagplejemoderen vil gerne gøre det så godt, men jeg fornemmer det er meget svært for hende, da hun ikke har den store viden om sund mad til småbørn, vidste feks ikke, at der skal tilsættes fedt i maden til børn under 1 år.

Jeg føler vi er i et stort dilemma ! Vi er meget glade for hendes omsorgsfulde måde at behandle vores søn på, men er samtidig bekymret for hans ernæringstilstand (er i forvejen en slank dreng, vejer 9 kg og måler 79 cm). Problemet er, at det er svært at finde en anden i området og vi har jo heller ingen garanti for, at hun serverer en bedre kost.

Har du et forslag til hvad vi kan gøre ?? Kan vi samlet set give ham nok næring hvis vi er ekstra omhyggelige herhjemme ?

Mange hilsner fra
den bekymrede mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annonce