Brev:
Hvor meget fast føde tør jeg give min dreng med forstoppelse?
Hej Helen
Jeg har jævnligt brugt dine gode råd til andre, men nu er jeg altså nødt til selv at skrive.
Magnus bliver 7 måneder om 10 dage og skal starte i dagpleje midt i maj (ca. 7½ måned gammel), hvilket jeg stresser temmelig meget over, da hans kost stadig primært består af min mælk og han jo gerne skulle kunne klare sig uden og også meget gerne uden sutteflaske, når han skal passes. Jeg synes, det er fjollet at begynde at lære ham det nu.
Han fik forstoppelse, da han var 5 måneder og har det stadig. Vi forsøgte først med Lactulose, som ikke hjalp og blev derfor af vores læge anbefalet Movicol, som han har fået ¼ brev af morgen og aften siden han var 6 måneder. Det hjalp hurtigt, men nu svinger det igen meget.
Hans humør fejler egentlig ikke noget (han er meget glad og smilende), men hans appetit er meget svingende og han har meget svært ved at falde til ro, når han skal sove. Han vågner også af den mindste lyd, så vi lister rundt, når han sover. Når han vågner om natten, er det nogle gange som om, han gerne vil spise og alligevel ikke. Så græder han og laver ”flitsbue”.
Han har fået kranio sakral terapi og organmassage én gang, hvilket gjorde ham lidt mindre ”stiv” i kroppen (når jeg før tog ham op af barnevognen, var han stiv som et bræt, nu bukker han sammen i hoften), men maven er stadig ikke som den skal ...
... være.
En uge før han blev 6 måneder begyndte han pludselig at sove igennem. Hvor han før fik mad 2-4 gange om natten, fik han nu kun mad 1 eller ingen gange på 10 timer! Men den fest sluttede hurtigt igen. Nu vågner han igen 2-3 gange. Om dagen sover han 2 lure på i alt 3-3½ time. Er 13 timer i døgnet nok?
Han får grød + vand til frokost og grøntsagsmos + vand til aften, som han spiser max 1 dl af. Er det ikke meget lidt? Derudover bliver han tilbudt brystet inden de to lure, hvor han dog ofte bare slukker tørsten. Til gengæld spiser han meget mælk efter lurerne, når han bliver puttet om aftenen og yderligere 2-3 gange sen aften/nat/tidlig morgen, altså i hvert fald 5 ”gode” ammemåltider.
Jeg tænker, at han har brug for mere fast føde og at det også er derfor han vågner så meget om natten, men jeg er rigtig bange for, at det skal forværre hans forstoppelse. Skal jeg være det eller skal jeg bare skifte flere amninger ud med grød og mos? Og hvad med mælk, når han skal passes?
Jeg forestiller mig at blive ved med at amme morgen, eftermiddag og aften (og nat, hvis han bliver ved med at have behov for det), men får han så nok eller skal han have modermælkserstatning i løbet af dagen? Eller almindelig mælk? Han kan drikke ca. ½ dl vand til et måltid.
Det var mange spørgsmål, sorry! Men tingene hænger jo sammen…
Med venlig hilsen
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder