Annonce

Annonce

Svar: Renlighed - 3 år, 2 mdr.


11. april 2010

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Pinki

Jeg har den holdning at det er langt bedre for børn at få den succesoplevelse der er i at have en tør ble og nå toilettet, end det er at fjerne bleen og give dem det nederlag det er, gentagende gange at få våde bukser.

Derfor er jeg ikke tilhænger af at man tager bleen af for hurtigt og jeg synes det er meget fint at du lader ham ham have bleen på i børnehaven og når I er ude, og så forsøger at være uden ble hjemme. Det lyder helt fint i mine ører :)

Samtidig tænker jeg dog, at det er utrolig vigtigt at give din dreng faste toilet tider og det er her meget vigtigt ikke at spørge ham om han skal tisse, men i stedet tage ham i hånden og følge ham derud "kom vi skal lige ud at tisse inden vi kører", så han ikke spørges, men får det gjort og netop derfor måske oplever den succes det er at få tisset på toilettet og kunne genbruge bleen fordi den er tør :)

Også når han er i institutionen er det super vigtigt at han følges på toilettet, inden de spiser madpakken, inden han løber ud for at lege osv.

Han skal have tid, når han sidder der, så han bliver tømt godt nok af. Det er vigtigt at han har en lille fodskammel, hvis han sidder på et højt toilet, så han kan sidde ...


Annonce

... afslappet og ikke sidder og spænder i underlivets muskler, for så kan han ikke tømme sin blære. Det er en god idé at lære ham at tælle langsomt til 10 før han rejser sig, så han er sikker på at blæren er tømt.

Det er helt rigtigt at han sandsynligvis nogle gange har for travlt til med at lege og derfor ikke får mærket at det er tiden. Men vær opmærksom på at børn også nogle gange kan være lidt 'onde' i sådanne situationer. Det sker at man ikke kan komme tilbage i legen igen, hvis man har været på toilettet "jamen han gik, så kan man ikke være med" og det er vigtigt at børnene lærer at give plads til at man kan gå på toilettet og stadig vende tilbage og være med i legen på ny. Så være lige opmærksom på hvordan legereglerne er ... :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Og så vil det naturligvis også påvirke ham at han skal være storebror til juni - stort tillykke med det :) Så du må se hvordan det går og hvad tiden bringer. Måske vil han 'gå lidt tilbage' og ikke kunne klare at smide bleen, måske vil det virke modsat, så han nu skal vise han er den store og derfor netop smider bleen - det er lidt forskelligt hvordan børn reagerer :)

Jeg håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke :) Fortsat god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Hurtig pottetræning

Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce