Annonce

Annonce

Svar: Øreproblemer - 16 mdr.


5. april 2010

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Hvor dejligt at et par gode sko hjalp på at få foden ned i rette stilling :) Super!

Mellemørebetændelse kan komme nærmest fra dag til dag,- jeg har oplevet familier som dagen efter besøg hos ørelæge pludselig havde problemer - så derfor kan det godt ske, uden at I har bemærket det, så tag det roligt :)

Der findes flere typer af mellemørebetændelse, barnet kan have akut mellemørebetændelse, væske i mellemøret eller det man kalder for "røde ører".

Den akutte mellemørebetændelse skyldes ofte bakterier. Der er normalt smerter og barnet får feber. Trommehinden springer ofte spontant og så siger man at det "flyder fra øret". Når væsken er kommet ud, får barnet det ofte bedre med det samme. Når lægen ser barnet i øret er trommehinden rød og buler ud.

Væske i mellemøret, det som også kaldes sekretorisk mellemørebetændelse, ses ofte, når barnet har gentagende forkølelser, har problemer med hævede polypper eller det kan opstå efter en akut mellemørebetændelse. Væsken i mellemøret dannes fordi slimhinden er irriteret og den kan ikke komme ud, hvilket giver hørenedsættelse. Når lægen ser barnet i øret, vil man kunne se og måle væsken i øret.

Røde ører får barnet ofte i forbindelse med forkølelse og det ...


Annonce

... skyldes en virus. Slimhinderne hæver op og der kommer ikke så meget luft fra næsen op til øret som normalt. Derved opstår der undertryk og øret bliver irriteret. Når lægen undersøger vil man se at barnets trommehinde er rød og tydeligt irriteret - deraf navnet "røde ører". Normalt vil barnet få det godt igen, når forkølelsen er ovre, men nogle gange kan røde ører også udvikle sig til akut mellemørebetændelse.

Jeres dreng har sandsynligvis haft en akut mellemørebetændelse, derfor ikke noget han har gået med længe og i vuggestuen er hans trommehinde sprunget og væsken kommet ud ... Der er ingen garanti for at det ikke kan sætte sig og genere ham på sigt, derfor synes jeg, at det vil være ganske fornuftigt at I får en ørelæge til at se på hans ører og sikrer jer at der i hvert fald på det tidspunkt ikke er problemer.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Samtidig vil I også kunne få ørelægen til at måle om han har væske i ørerne og deraf hørenedsættelse, som årsag til at hans ikke taler så meget. Han er dog stadig kun 16 måneder og det er helt naturligt at han hellere vil pege og have jer til at sætte ord på ting, end at han selv taler så meget ... Det er mere ud fra "hellere tjekke en gang for meget ..".

Håber dette hjælper videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Erstatning - modermælk

Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.

Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce