Annonce

Annonce

Svar: Bearbejdning af ammetraume


30. marts 2010

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære M

Tillykke med at du venter dig igen, det lyder dejligt med en lillesøster i familien :)

Det lyder umiddelbart som om at det er en psykolog du skal tale med, for at bearbejde det traume eller måske snarere den sorg, du har haft i forbindelse med dit sidste ammeforløb

Det vil sandsynligvis være noget du selv skal betale, men du kan spørge din læge, hvorvidt lægen kan henvise dig videre - evt. anbefale en god psykolog i det område hvor du bor.

En ammekonsulent er ikke psykolog, men er uddannet i amning og kan rådgive mødre om de udfordringer som amning giver. Hun kan vurdere dit bryst, brystvorte, mælkedannelse osv. ligesom hun kan se på dit barn, vurdere og undersøge barnets sutteevne osv. Og så ved hun naturligvis en masse om brystets fysiologi, behandling af infektion, sår osv. En ammekonsulent vil altså kunne hjælpe dit med at få etableret og vedligeholdt en amning, men hun vil ikke kunne hjælpe dig med det traume eller den sorg du har - det er en psykolog opgave.

Lige i forhold til amning, så er det som du ...


Annonce

... skriver jo ikke amning for enhver pris. Jeg kan ikke ud af dit brev se, hvad der præcist gik galt sidste gang og hvorfor du havde ammeproblemer - under alle omstændigheder vil det være en ny situation næste gang. Det er et andet barn, du har prøvet at amme før og I kan få en helt anden start. Samtidig har du den fordel, at du har en erfaring med dig om, hvor meget du vil kæmpe og hvad prioriteringer du vil lave og hvor du vil sige fra. Det er et rigtig godt udgangspunkt at have med sig og det er her vigtigt at du lytter til dig selv og til, hvad der føles rigtigt.

Du kan naturligvis få støtte af ammekonsulenten på sygehuset, hvilket hun forhåbentlig også har informeret dig om. Du kan også undersøge om der i sundhedsplejegruppen er en sundhedsplejerske med specialuddannelse i amning og så bede om at få besøg af hende. Hvis du har dårlig erfaring med din tidligere sundhedsplejerske, kan du godt bede om at få en anden denne gang.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med det hele :)

Rigtig god påske!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Udstyr til nyfødt - tjekliste

Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:

- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce