Svar: NF-Scanning, termin og selve billedet
Kære Sophia
Med mindre man har fået fertilitetsbehandling og ens æg er taget ud, befrugtet og sat op, så ved ingen vel helt præcist, hvornår graviditeten er opstået ... Der er derfor altid lidt usikkerhed omkring terminsberegning uanset hvad metode du vælger at bruge og selvom man er nogenlunde sikker, så vil nogle kvinder jo også føde 3 uger før tid/termin - hvilket er normalt og nogle kvinder gå 2 uger over tid/termin, hvilket også er normalt.
Den terminsberegning du har fået som ligger med 1 uges mellemrum, tja, det kan ligeså godt blive det ene som det andet og det er jo uden større betydning :)
Jeg er ikke uddannet i at se på scanningsbilleder og vil derfor ikke kunne fortælle dig præcist, hvad du ...
... ser ... Du må tro på at den sygeplejerske, som har undersøgt dig, ved hvad hun taler om og når hun har været helt rolig og sagt at alt så fint ud - ja så er tingene som de skal være. Hvis du er meget urolig over det, kan du dog altid prøve at ringe til afdelingen hvor du fik scanningen foretaget og fortælle om din uro. De har jo sandsynligvis billedet liggende i din journal og vil derfor kunne kigge på det igen og give dig en tilbagemelding... Der sker i hvert fald ikke noget ved at ringe til dem, det er dem, der kan svare på dit spørgsmål her.
Ellers lyder det som om at du har det godt og at graviditeten skrider stille og roligt frem, det er rigtig dejligt :)
Pas fortsat godt på dig selv, rigtig god påske!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.