Brev:
Ingen andre dur
Kære Helen
Tak for dit sidste svar angående min datters rokkende adfærd. Hun er stadig meget aktiv, men hun har i stedet kanaliseret sin energi til projekt: lær at gå:)
Du har i dine tidligere breve skrevet, hvorledes mange børn oplever seperationsangst i større eller mindre grad, når de er mellem 8-10 mdr. Min datter er 10 mdr og har de sidste to mdr været meget opmærksom på, hvor jeg er henne. Hun er blevet mere modig med at kravle væk men skal stadig tjekke, om jeg stadig er der. Det er jo som det skal være.
Problemet er, at andre, selv ikke far, dur til noget som helst, hvis jeg er til stede. Det vil sige, alt går fint så længe, jeg ikke er der, men så snart hun kan se mig, så er det kun mig der dur. Vi er ved at være lidt trætte af det, for far føler sig afvist, og jeg er ved at være tappet for energi. Jeg synes hendes reaktion på ...
... separationsangsten er mere udpræget, end de andre i min mødregruppe giver udtryk for, at de oplever.
Nå egentlig vil jeg spørge, om der er noget, man kan gøre for at afhjælpe situationen lidt, eller om man må væbne sig med tålmodighed??? Vi går begge hjemme i øjeblikket, så jeg forsøger at tage af sted uden hende, så hun vænner sig til dét. Det går helt fint, som sagt er det kun, når hun kan se mig...
Og et lille bispørgsmål: Hun begyndte for 1 uge siden, at tage mindre og mindre fra sin flaske kl. 23 (hun har indtil nu fået tre flasker i døgnet), så vi har sløjfet den nu. Det har på ingen måde været et problem, hun sover egentlig bare i gennem. Jeg er derimod, om vi skal til at give hende et jerntilskud. Hun får mellem 350-400 ml erstatning om dagen, vi klarer for det meste at komme op på de 400 ml.
Tak for din tid:)
Venlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.