Annonce

Annonce

Svar: Dræn, forkølelse og svømning


14. marts 2010

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære spørgelystne mor

Børn der er syge, det vil sige børn der har feber og virker uoplagte og alment dårlige skal ikke svømme. Det er meget anstrengende at svømme, hvis man ikke er rigtig rask. Derudover skal man naturligvis tage hensyn til andre, som ikke skal udsættes for unødig smitte :)

Børn kan være forkølede fra oktober til maj og går man til svømning med sit barn, så er det en rigtig lang periode, hvor man er udelukket fra den glæde det også er at være i vandet. Jeg synes derfor man godt kan tage sit barn med til svømning, selvom det er lidt forkølet - så længe det virker upåvirket, ikke har feber og i det hele taget virker frisk.

Man bør dog ikke dykke med et barn som tydelig er forkølet, da trykket i øret ofte vil være højere end normalt og barnet vil derfor let forbinde dyk med noget ubehageligt. Det kan gøre at barnet pludselig forbinder svømningen med noget som ikke er rart, og det er selvfølgelig ærgeligt.

Har barnet mellemørebetændelse og deraf flåd fra ørerne, feber og smerter så bør barnet ikke svømme. Et barn som har det man kalder for "røde ører" som er en betegnelse ...


Annonce

... for at slimhinden i øret er irriteret og som i øvrigt virker upåvirket heraf, må godt komme i svømmehallen, men man bør her som ved forkølelse være særlig opmærksom på at det kan gøre ondt at dykke.

Børn med dræn i ørerne må normalt gerne komme i svømmehallen. Det diskuteres lidt hvorvidt kan skal give barnet små ørepropper evt. en lille tot vat i øret, når barnet svømmer. Det kan gøre at øret/drænet beskyttes, men nogle gange vil barnet ikke have det i, fordi lydende ændrer sig og barnet bliver derfor frustreret og mister lysten til at svømme. Det er altså en balance, hvorvidt man vil svømme med dræn med ørepropper eller dræn uden ... Dyk i overfladen vil normalt ikke være noget problem, men dyk hvor barnet kommer langt ned under vandet, anbefales normalt ikke.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Der er så vidt jeg ved ikke flere øreproblemer hos børn som svømmer med dræn end der er hos børn, hvor man vælger at stoppe med at svømme ... Så hvis I alle nyder at komme i svømmehallen, så synes jeg I skal gøre det, brug dog gerne et par små ørepropper i hans ører, hvis han vil acceptere det :)

Rigtig meget held og lykke med det :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annonce