Annonce

Annonce

Brev:

Opdragelse ved middagsbordet - 18 mdr.


2. marts 2010

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Opdragelse ved middagsbordet - 18 mdr.

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Jeg giver dig helt ret - det er en uskik at hun får hapsere og gå rundt med - men vi har gjort det lidt i form af - så får hun da i det mindste lidt og spise inden hun skal sove - specielt hvis hun ikke har indtaget aftensmad.

Kan du give lidt råd i forhold til opdragelsen og hvordan vi griber det bedst an med og stoppe måltiderne udenfor bordet - jeg prøvede faktisk idag da vi kom hjem og spørge om hun ville have en banan - hun nikkede det ville hun gerne. Jeg sagde og pegede over på stolen at så skulle hun gå derover og sidde sig - hun begyndte allerede der og protesterer - jeg holdt fast og forklarede at vi jo skulle spise ved bordet. Hun ville ikke gå over til stolen og jeg løftede hende for at sidde hende der - og så blev protesterne større og hun ville intet - heller ikke have bananen.

Jeg sagde til hende at så måtte hun jo ned igen, men så var der ingen banan - altså holdt fast i at sådan var det (selvom det holdt hårdt i hjertet :-) )

Kan jeg gribe det an på en anden måde - jeg er lidt bange for at hun føler det som en trussel - ala "hvis du ikke gør som mor siger - så får du ingenting for jeg bestemmer - agtigt" - forstår du hvad jeg mener ? Vi ER jo forældre og skal bane vejen for hende i opdragelsen, men vil bare gøre det på den bedste måde (hvis der findes sådan en).

Skal vi sidde til bords med hende når hun spiser eller er det ok at jeg går rundt og laver lidt småting imens ? Jeg har nogle gange selv taget en æblebåd med hende - så går det lidt bedre med at hun også vil have ...


Annonce

... den - men stadig går hun rundt med det eller sidder på køkkenbordet.

Når vi beder hende sætter sig over i stolen fordi der er mad - løber hun væk og bliver stiktosset når vi så tager hende op og sætter hende i stolen og så er det - det kører op i en spids og hun intet vil have.

Morgenmad, frokost og aftensmad indtages ved bordet HVER dag.

Men er hun stor nok til at forstå - at når hun siger "nej" til stolen at så er der ingen mad ? Skal vi blive ved og ved med at sige nej og holde fast....... bliver madsituationen ikke blot endnu være og til sidst vil hun slet ikke spise eller er det omvendt :-) ?

Er det nu vi skal tage kampen op - og med det skrig, tårer & frustation der følger med ?

Vil du også anbefale at vi også stopper med at give hende en gulerod eller andet på køkkenbordet ? - Det hjælper nogle gange at hun sidder med lidt hvis man samtidig skal lave mad (hvilket stort set er umuligt hvis ikke hun er beskæftiget med noget - så hænger hun i benet på mig hvis jeg f.eks er alene hjemme med hende og står for maden alene - hvad kan vi gøre dér ?

Hvad gør man bedst under sygdom - skal vi også der holde fast i at spise ved bordet - jeg tænker mere at man næsten ikke selv kan overskue og sidde op og spise når man er syg - hvad er dit råd til det ?

En sidste ting jeg glemte og spørge dig om igår - hvor længe skal man blive ved med at tilbyde "en snack" og sove på ? - Jeg mener hvornår siger man som hovedregel at de kan nøjes med aftensmaden til natten ?

Det er utroligt som man som forældre er påvirket af madindtag osv - selvfølgelig fordi man ved hvor vigtigt det er for deres trivel, men alligevel, hvor kan det dog fylde meget.

Glæder mig til at høre fra dig igen.

Hilsner L´s mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje del 2

Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje - 15 mdr.

Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce