Svar: Vågner meget tidligt om morgenen - 11 mdr.
Kære Vicki
De fleste børn er mellem 12-18 måneder før de kan nøjes med kun en lur dagligt. Man må derudover forvente at jeres datter bliver ekstra træt, når hun starter i vuggestue og skal forholde sig til alt det nye der, og derfor naturligt vil have behov for at sove lidt mere end hun gør lige nu ...
Det er meget fint at I forsøger at putte jeres datter lidt senere om aftenen, men det vil ofte ikke være nok til at forlænge hendes nattesøvn. Ud over at putte hende senere om aftenen skal I også putte hende lidt senere om dagen og samtidig holde dagsøvnen på de ca 2½ time som hun sover lige nu.
Det er derfor fint at I putter hende, læser osv. som nu og lader hende sove lidt senere, men formiddagsluren skal også flyttes, så hun stille og roligt først kommer til at sove ...
... en time f.eks. mellem 9.30-10.30, middagsluren kan så ligge mellem 13-14.30 og hun vil derved naturligt også gå det lidt senere i seng.
I takt med at hun så bliver ældre, vender sig til at være i vuggestuen, begynder at have svært ved at sove kl. 9.30 eller sover meget kortvarigt om formiddagen, så kan formiddagsluren droppes helt og middagsluren vil således naturligt komme til at blive rykket lidt frem og have en varighed på et par timer, altså fint at sove mellem 12-14. Men lige nu skal hun hjælpes lidt på vej derhen og har naturligt brug for at sove 2 lure dagligt.
Så ja, det vil være fint at jeres datters formiddagslur flyttes og at hun tydeligt når at vise, at hun er rigtig træt, inden I putter hende :)
Håber I kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.