Brev:
Videre med familiemaden, hvordan?
Hej igen
Så er jeg tilbage med lidt flere spørgsmål om kost.. :-)
1. Morgenmaden går ikke helt som jeg gerne ville det, idet min datter ikke kan lide havregrød. I opstartsfasen spiste hun både havregrød og øllebrød, men ikke længere.. Jeg tror det er den lidt anderledes konsistens hun ikke bryder sig om. I en periode lavede jeg halvt havregrød/halvt risgrød for at vænne hende til det, men det hitter ikke rigtigt. Hvad er dit råd ift god morgenmad så - jeg ville jo gerne give hende en mættende og nærende start på dagen..? Typisk får hun Nestle´s risgrød med gulerod lavet på mme - hun er vild med det og spiser ofte hele portionen, men er det mættende nok..?
2. Hun får kartoffelmos med diverse grøntsager til frokost og til aften. Jeg har lavet forskellige slags kødboller som jeg kan tø fra fryseren og indimellem komme i.. Men hvordan kommer jeg videre til ...
... mere familiemad ? Skal jeg fortsat lave en "grund mos" og putte lidt af vores mad i ? Hvis vi fx får ris - skal hun have dem i kartoffelmosen eller bare ris for sig selv, med sovs ?
3. Hun er så småt begyndt at tage rugbrødshapsere. Marie kiks er hun vild med og kan spise en hel imens hun fx venter på maden - men frugt (fx. banan, melon, pære), pastaskruer, frikadelle stykker, flutes osv synker hun ikke. Hun tager det i munden og sutter/smager, men spytter det ud. Er det fordi hun ikke er klar til det - og kommer det bare lige pludseligt ?
Jeg kan mærke at jeg er lidt nervøs for at "misse" overgangen til familiemad.. Det kører jo så godt med mosen, men det er jo vigtigt at hun bliver udfordret med andre ting også..
4. Jerndråber - hvordan sikre jeg dem hvis man ikke ved om hun spiser hele portionen hvor de er dryppet i?
Tusind tak for dit svar
Mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.