Svar: Vil ikke have hovedet nedad
Kære Anja
Børn som ikke kan lide at få hovedet nedad kan have en lidt understimuleret labyrintsans. Udover ikke at ville vende på hovedet, bryder barnet sig ofte heller ikke om at gynge eller blive snurret rundt og sætter sig ofte ned, fordi det vil undgå at blive svimmel.
De fleste af de legeredskaber som man kan købe og sætte op i haven eller som findes på legepladser rundt omkring vil styrke labyrintsansen. Det er f.eks. gynger, rutsjebaner, vipper, trampoliner, klatrestativer, kolbøttestænger osv. Så en god måde at støtte din drengs labyrintsans på er altså ved at give ham masser af udendørs leg og udfordringer med udendørs legetøj som beskrevet. Lige nu vil det være en god idé at tage ham med ud at kælke og suse ned af bakkerne og kan du få ham til at trille ned af en ...
... bakke, vil det også være rigtig godt :)
Indenfor vil det være rigtig godt at gynge ham på maven hen over en stor gymnastik bold eller lægge en tyk madras på gulvet og prøve at lære ham at slå koldbøtter. Du må også meget gerne lade ham slå koldbøtter i mellem dine arme, hvor du bærer ham imens han snurrer rundt. I skal her begge stå på gulvet mave mod mave. Han bøjer sig forover, kommer hænderne ind imellem sine ben, du tager fat i hans hænder og løfter ham op og han snurrer rundt imens du holder ham og lander så på gulvet roligt igen. Håber det er til at forstå :)
Labyrintsansen kan sagtens være påvirket af øreproblemer tidligere, men fortvivl ikke - det kan sagtens trænes op og det er rigtig godt at du er opmærksom :)
Håber du her er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.