Svar: Fødevareallergi
Kære Tina
Man anbefaler normalt at børn fra et års alderen tilbydes en vitamin tyggetablet. I begyndelsen kan man knække den i kvarte, så barnet bedre kan kapere den.
Brød, kornprodukter, herunder ris og pasta giver energi, protein, kulhydrat, kostfibre, vitamin E og forskellige B-vitaminer samt adskillige mineraler: Fosfor, magnesium, jern, zink, jod og kalium.
Grøntsager giver især kostfibre, vitamin A, B6, C og magnesium, jern og kalium. Kartofler giver desuden kulhydrater.
Frugt giver især kostfibre og vitaminerne B6 og C.
Mælk og ost giver energi, protein, fedt/mættet fedt, B-vitamin og mineralerne calcium, fosfor, magnesuim, zink, jod, selen og kalium.
Kød og æg giver energi, protein, fedt, vitamin A, D og alle B-vitaminer samt ...
... mineralerne jern, zink og selen.
Fisk giver protein, vitaminerne D og B-12, mineralerne jod og selen. Fede fisk giver desuden polyumættede n-3 fedtsyrer.
Fedtstoffer giver først og fremmest energi, fedt (de forskellige fedtsyrer) og vitaminerne A og E.
Det er naturligvis vigtigt at din datter tilbydes så varieret en kost som muligt for at være dækket godt ind. Er hendes fødemiddelallergi blevet konstateret hos lægen? Hvis ikke vil jeg foreslå dig at du får dette gjort. Det er uhensigtsmæssigt at sætte et barn på diæt uden at dette er diagnosticeret, og er der tale om en allergi, for bestemte fødevarer, så er det jo rart at vide dette, da visse fødevare godt kan indeholde det hun er allergisk over for 'skjult'.
Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.