Brev:
Vågne perioder om natten
Hej Helen,
Nu har vi lidt bøvl med min datters søvn igen. Hun er nu blevet 16 måneder og er en glad lille pige med apetit på livet.
Aya bliver puttet ca 19.30 efter en god putterutine. Hun er slet ikke i tvivl om hvad der skal til at ske og ligger sig til at sove med det samme.
Efter 2-3 timer vågner Aya og vil bare ikke sove mere. Hun hopper og skriger i sengen og peger på døren ind til stuen. Nogle aftner har vi prøvet at tage hende op og så snart hun kommer ind i stuen er hun glad og legesyg.
De fleste aftner prøver vi at få hende til at falde til ro og efter en lille times tid lykkes det at få hende til at falde ned og ligge sig i sengen, men hun er lysvågen. Hvis vi bliver siddende hos hende bliver hun liggende med åbne øjne og kigger (kan sagtens vare flere timer), og hvis vi går bliver hun helt ...
... hysterisk og vi kan bruge lige så lang tid på at få hende til at falde ned igen.
De eneste aftner/nætter vi har undgået de sønvløse timer er de nætter hvor vi selv er gået i seng når Aya er vågnet og har lagt hende ind i smørhullet til os. Her ligger hun dog og mosler rundt i sengen hele natten.
Hun er virkelig træt om morgenen og er meget svær at få ud af sengen når vi skal op, men så snart hun kommer igang er hun glad og virker frisk.
Aya sover en enkelt lur i vuggestuen på ca. 2 timer omkring 12-14. Hun er meget fysisk aktiv og spiser rigtig godt.
Vi har overvejet om hun er kommet ud af sin søvnrytme og at det er det der er problemet, men vi har prøvet at hjælpe hende ved at have ro på hverdagen og køre i de samme rutiner uden held.
Håber du kan komme med nogle gode råd eller ideer.
Med venlig hilsen
Marie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Barnevogn
Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.
Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?
Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.