Annonce

Annonce

Brev:

Tilvænning til søskende


11. januar 2010

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Tilvænning til søskende

Kære Helen,

Min søn er nu tæt på de 18 mdr., og da det har været ”ham og mig” i alle 18 mdr. (han går ikke i institution, han har en far, men han arbejder og rejser rigtig meget) er han meget ”mor-glad” – f.eks. under en influenza i denne uge, ville han KUN hænge på mig, ikke engang sin far kunne bruges og han har altid – og er – vant til at det er mig, og kun mig, der skifter, mader, bader, putter etc.

Jeg har to tvivl/spørgsmål i den forbindelse:

Jeg skal begynde at arbejde 1. februar (3-4 dage om ugen) og vi har derfor for et par måneder siden fået en filippinsk aupair (vi bor i udlandet). Meningen er så at hun skal passe ham, idet han endnu ikke skal i institution. Han kender hende jo allerede da hun har været i huset nogle måneder og er også glad nok for hende, indtil videre giver hun ham af og til morgenmad, ser efter ham en times tid om formiddagen, går tur til legeplads med ham et par timer om eftermiddag – men ud over det syns jeg det er enormt svært at få ham ”kørt” mere over på hende, nu hvor jeg er hjemme.

Vi har ...


Annonce

... et stort men meget lydhørt hus, han hører hver en bevægelse jeg tager i et andet rum og spørger efter mig konstant – græder også ofte når de skal gå tur, omend han når de først er på legeplads hygger sig og er glad etc., etc., Min plan er at jeg nu i januar vil tage væk længere og længere tid hver dag, så han vænner sig til at være uden mig – og/eller har du andre forslag?

Mit andet spørgsmål:

Jeg er samtidig gravid med vores barn nr. 2 – hvilket jo er dejligt – om alt går vel skal jeg føde til juni, (dvs. der vil blive ca. 1 år og 11 mdr. mellem dem). Graviditet var ikke som sådan planlagt, men meget velkommen – også derfor ender det med at jeg kun skal på arbejde igen i ca. 4 mdr.

Jeg ønsker jo som alle at det må blive en så ”blød” overgang som muligt for min søn at få en søskende og en tilvænning til at skulle dele mig med en anden – som jeg tænker meget over pga. Hans enorme afhængighed af mig, derfor: har du tips til hvordan jeg kan forberede ham på denne store forandring at der kommer en baby?

TAK
Med venlig hilsen
Lone

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje - 15 mdr.

Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for en super god side, med masser af gode og virkeligt kompetente svar, som jeg har brugt flittigt

Josefines mor


Annonce