Brev:
Mor og farsyg og uro om natten
Hej Helen
Freya nærmer sig nu de 2 år og er i fuldt vigør både fysisk og sprogligt, hvor hun så småt er begyndt at sige små sætninger, som "jeg er en pige" og "mor skal med". Jeg skriver fordi hendes adfærd iøvrigt har ændret sig på især 2 områder indenfor den seneste tid.
Til hverdag, hvor Freya er i vuggestue, er vi meget sammen med hende, når hun er hjemme. Som regel leger vi - eller hun sidder sammen med enten far eller mor. Omkring jul og nytår havde vi 2 ugers ferie, hvor vi var sammen hele dagen. Til forskel fra tidligere ferier, ville hun denne gang overhovedet ikke slippe os af syne. Var en af os bare ude af syne et kort øjeblik, kaldte hun på far eller mor. Det var både, når vi var hos familien og hjemme hos os selv. Tidligere har hun godt fx kunnet gå alene ind i et tilstødende legerum hos min mor ...
... (hvor hun både kan se og høre os). Hvad er der mon sket, og hvad kan vi gøre for at hun bliver mere tryg?
Den anden ting er, at hun stadig hyppigere vågner efter nogle timers søvn (kommer i seng ved 20-tiden) og er helt utrøstelig. Det eneste, der hjælper er, hvis vi ligger os sammen med hende- og indimellem er det ikke nok, så skal hun sidde hos en af os. Derefter har hun svært ved at falde i søvn igen - det kan godt tage et par timer. Jeg kan fortælle, at hun kommer op ved 6.30 tiden og i seng ved 20-tiden. Hun sover 2 timer i vuggestuen - typisk mellem 12 og 14 (lidt senere i weekenden). Vi har en aftale, om at hun bliver vækket efter 2 timer, da hun ellers har svært ved at falde i søvn om aftenen.
Håber du kan hjælpe os lidt videre, så vi kan komme tilbage på rette spor igen.
Mange hilsner fra
Freyas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.