Annonce

Annonce

Svar: Frysemad


11. december 2009

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Jeg er nok ikke, som sundhedsplejerske, den rette at spørge lige her ... men jeg vil naturligvis gerne give dit lidt tanker med på vejen.

Det er normalt ikke "farligt" at købe kød, fryse det ned, tø det op og derefter lave en middagsret som fryses ned til senere brug .. Men jo mere man arbejder med kødet, har fat i det osv. jo større risiko er der jo for bakteriel forurening.

Når kød tøs op, vil der naturligt i det rå kød være perfekte forhold for forskellige bakterier, som naturligt vil kunne give infektioner i form af diarré, opkastning osv.

Derfor er det vigtigt at kød og især kyllingekød, varmes tilstrækkeligt godt igennem. Hvis kødet er tilberedt ordentligt er der normalt ingen problemer med infektion.

Men nogle bakterier er ikke sådan lige at slå ihjel ved opvarmning og nogle gange får man madforgiftning selv om maden er korrekt og grundigt tilberedt. Derfor frarådes det generelt at mad tøes op og herefter fryses ned igen fordi det øger risikoen for en infektion. Risikoen er ...


Annonce

... naturligvis størst, hvis forarbejdningen af kødet ikke har været i orden inden det atter fryses ned ... Der er naturligvis også forskel på om man køber kød der allerede har været frosset eller køber frisk fersk kød, tager det hjem og fryser det korrekt ned med det samme ...

Som udgangspunkt vil jeg ikke mene at der er nogen problemer i at gøre det du gør - altså tage de ferske kyllingestykker fra fryseren, tø dem op, koge dem godt og fryse dem igen. Men vil du være helt sikker, så er det bedste altså at du koger kyllingestykkerne med det samme du kommer hjem med dem fra butikken og fryser dem derefter. På den måde sker der kun en frysning og en optøning og det er umiddelbart det bedste.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Ellers må du prøve at kontakte en ernæringsekspert, evt. i fødevarestyrelsen for at se om der er specielle regler på dette punkt :) Gør du det, må du meget gerne give mig en tilbagemelding - det er jo et ret interessant spørgsmål du stiller ...

Håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke.

Rigtig glædelig jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex

Udslæt - hos børn

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annonce