Svar: Frysemad
Hej med dig
Jeg er nok ikke, som sundhedsplejerske, den rette at spørge lige her ... men jeg vil naturligvis gerne give dit lidt tanker med på vejen.
Det er normalt ikke "farligt" at købe kød, fryse det ned, tø det op og derefter lave en middagsret som fryses ned til senere brug .. Men jo mere man arbejder med kødet, har fat i det osv. jo større risiko er der jo for bakteriel forurening.
Når kød tøs op, vil der naturligt i det rå kød være perfekte forhold for forskellige bakterier, som naturligt vil kunne give infektioner i form af diarré, opkastning osv.
Derfor er det vigtigt at kød og især kyllingekød, varmes tilstrækkeligt godt igennem. Hvis kødet er tilberedt ordentligt er der normalt ingen problemer med infektion.
Men nogle bakterier er ikke sådan lige at slå ihjel ved opvarmning og nogle gange får man madforgiftning selv om maden er korrekt og grundigt tilberedt. Derfor frarådes det generelt at mad tøes op og herefter fryses ned igen fordi det øger risikoen for en infektion. Risikoen er ...
... naturligvis størst, hvis forarbejdningen af kødet ikke har været i orden inden det atter fryses ned ... Der er naturligvis også forskel på om man køber kød der allerede har været frosset eller køber frisk fersk kød, tager det hjem og fryser det korrekt ned med det samme ...
Som udgangspunkt vil jeg ikke mene at der er nogen problemer i at gøre det du gør - altså tage de ferske kyllingestykker fra fryseren, tø dem op, koge dem godt og fryse dem igen. Men vil du være helt sikker, så er det bedste altså at du koger kyllingestykkerne med det samme du kommer hjem med dem fra butikken og fryser dem derefter. På den måde sker der kun en frysning og en optøning og det er umiddelbart det bedste.
Ellers må du prøve at kontakte en ernæringsekspert, evt. i fødevarestyrelsen for at se om der er specielle regler på dette punkt :) Gør du det, må du meget gerne give mig en tilbagemelding - det er jo et ret interessant spørgsmål du stiller ...
Håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke.
Rigtig glædelig jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Sådan forebygger du bleudslæt
Sådan forebygger du bleudslæt – få jordemoderens anbefaling til bleskift
Når du står med dit nyfødte barn i armene for første gang, er der mange nye ting at forholde sig til – ikke mindst babypleje og bleskift. Det er helt naturligt at komme i tvivl og stille spørgsmål. Heldigvis ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
3. november 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Tak for din gode brevkasse. Vi har spørgsmål til: 1) hvordan...
20. oktober 2025 | Kost og ernæring | 3 mdr.
Hej Helen. Tak for dine gode råd til mit tidligere brev. Det har hjulpet...
23. september 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dreng på 7,5 måneder. Han er en glad dreng med fart...
19. september 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Hej Helen Skal man “styre” hvor meget og hvilke slags mad ens barn spiser?...
2. september 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Hej Helen. Mange tak for svaret på mit spørgmål. Omkring morgenmad. Jeg...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.







