Annonce

Annonce

Svar: Frysemad


11. december 2009

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Jeg er nok ikke, som sundhedsplejerske, den rette at spørge lige her ... men jeg vil naturligvis gerne give dit lidt tanker med på vejen.

Det er normalt ikke "farligt" at købe kød, fryse det ned, tø det op og derefter lave en middagsret som fryses ned til senere brug .. Men jo mere man arbejder med kødet, har fat i det osv. jo større risiko er der jo for bakteriel forurening.

Når kød tøs op, vil der naturligt i det rå kød være perfekte forhold for forskellige bakterier, som naturligt vil kunne give infektioner i form af diarré, opkastning osv.

Derfor er det vigtigt at kød og især kyllingekød, varmes tilstrækkeligt godt igennem. Hvis kødet er tilberedt ordentligt er der normalt ingen problemer med infektion.

Men nogle bakterier er ikke sådan lige at slå ihjel ved opvarmning og nogle gange får man madforgiftning selv om maden er korrekt og grundigt tilberedt. Derfor frarådes det generelt at mad tøes op og herefter fryses ned igen fordi det øger risikoen for en infektion. Risikoen er ...


Annonce

... naturligvis størst, hvis forarbejdningen af kødet ikke har været i orden inden det atter fryses ned ... Der er naturligvis også forskel på om man køber kød der allerede har været frosset eller køber frisk fersk kød, tager det hjem og fryser det korrekt ned med det samme ...

Som udgangspunkt vil jeg ikke mene at der er nogen problemer i at gøre det du gør - altså tage de ferske kyllingestykker fra fryseren, tø dem op, koge dem godt og fryse dem igen. Men vil du være helt sikker, så er det bedste altså at du koger kyllingestykkerne med det samme du kommer hjem med dem fra butikken og fryser dem derefter. På den måde sker der kun en frysning og en optøning og det er umiddelbart det bedste.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Ellers må du prøve at kontakte en ernæringsekspert, evt. i fødevarestyrelsen for at se om der er specielle regler på dette punkt :) Gør du det, må du meget gerne give mig en tilbagemelding - det er jo et ret interessant spørgsmål du stiller ...

Håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke.

Rigtig glædelig jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forebygger du bleudslæt

Sådan forebygger du bleudslæt – få jordemoderens anbefaling til bleskift

Når du står med dit nyfødte barn i armene for første gang, er der mange nye ting at forholde sig til – ikke mindst babypleje og bleskift. Det er helt naturligt at komme i tvivl og stille spørgsmål. Heldigvis ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

3. november 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad, 7 måneder

Kære Helen. Tak for din gode brevkasse. Vi har spørgsmål til: 1) hvordan...

Læs hele brevet og Helens svar


20. oktober 2025 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Småtspisende baby - 3 mdr.

Hej Helen. Tak for dine gode råd til mit tidligere brev. Det har hjulpet...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad til 7 mdr. gammel baby

Hej Helen, Jeg har en dreng på 7,5 måneder. Han er en glad dreng med fart...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Madindtag - 11 mdr.

Hej Helen Skal man “styre” hvor meget og hvilke slags mad ens barn spiser?...

Læs hele brevet og Helens svar


2. september 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Morgenmad 11 mdr. del 2

Hej Helen. Mange tak for svaret på mit spørgmål. Omkring morgenmad. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.

Det vides ikke, hvor længe det er...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce