Brev:
Rytmeskift?
Hej Helen
Vores datter er nu 9 mdr. I den seneste tid er det som om hun er ved at lave om på sin rytme og jeg vil gerne hjælpe hende til at finde sig til rette som 9 mdr baby.
Mine spørgsmål går på amning, sovevaner og opstart i dagpleje.
Vores døgn:
04-05.00 amning
06.30 vågner
07.00 havregrød + vand
08.30 formiddagslur i 1 - 1 1/2 time
09.30 formiddagsmad (1/2 bolle + mme i kop)
11.30 frokost (bondebrød med fisk/leverpostej + mme i kop)
13.00 middagslur i 1 time
15.00 øllebrød med frugt + vand
18.00 aftensmad + mme i kop
19.30 amning
24.00 amning
Hendes 19.30 amning kører ikke særlig godt mere - hun bider og vil rejse sig. Hun får dog drukket mælken. De andre to amninger går fint. Skal jeg bare droppe kl. 19.30? Skal hun have flaske istedet for eller er det ikke lidt sent at begynde på flaske nu? Jeg synes det svinger meget hvad hun får drukket i løbet af dagen i kop og jeg er ...
... derfor urolig for at fjerne væske fra hende kl 19.30?
Hun skal starte i dagpleje om 1 mdr og jeg er lidt urolig ifht hendes sovevaner. Jeg har ladet mig fortælle at dagplejer oftest gerne vil have at børnene kun sover en gang dagligt men tilgengæld i længere tid. Vores datter kan simpelhen ikke holde sig vågen mere end 2 timer om formiddagen, efter hun er vågnet. Vi leger og spiser men hun græder og gnider øjne efter 2 timer. Hvordan kan jeg hjælpe hende hen imod dagplejens rytme? Og hvad er egentligt normalt for en på det tidspunkt 10 mdr?
Vores datter spiser ikke særlig meget ved hver måltid, fx laver jeg stadig kun morgengråd af 1/2 dl havregryn + mme som hun måske spise det halve af! Til frokost spiser hun svarende til en 1/2 skive bondebrød og øllebrød og aftensmad er også kun halve potioner?
Hvordan hjælper vi hende bedst med at være 9 mdr?
Tusinde tak for altid gode råd og vejledning.
Fynboen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Overtøj til børn
Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.
Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en...
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.