Annonce

Annonce

Svar: Lege med min søn


8. december 2009

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Anne Dorthe

Som forældre er vi forskellige, som kvinder og mænd er vi forskellige og det er en af styrkerne ved både at have en mor og en far. Vi møder nemlig ofte vores børn helt forskelligt og det er faktisk rigtig godt.

Hos jer er mor den mere stille, den rolige. Det er sandsynligvis dig der bruges når jeres dreng er ked af det, er syg, skal trøstes og har brug for stille og mere omsorgsfulde stunder. Far er den mere aktive, den sjove, den udfordrende, de leger mere voldsomt, har brydekampe og fægter med sværd.

Jeres dreng har brug for begge dele og han har brug for jeres forskellige roller at spejle sig i. Han har ikke brug for at der bliver leget ensidigt med ham, men i stedet brug for at I leger mange slags lege - ikke kun brydekampe og fægte med sværd, men også stille og rolige lege, der giver hyggelige stunder på en anden måde.

Det er godt at din mand tumler med ham, det må han gerne og du må tro på at de to godt kan styre det og vurdere, hvornår det bliver for meget. Indtil videre er det jo ikke for meget, din dreng elsker det ... (og det gør din mand også :)) Så hvis du synes det bliver for voldsomt så træk dig til side og nyd at de to har noget sammen "far og søn" en lidt voldsommere drengeverden som er ud over det du lige kan bidrage med og se det som en styrke.

Men som sagt er det vigtigt at lege forskellige former for leg og også ...


Annonce

... mere stille leg. For et 2-3 års barn er leg vigtigt for udviklingen og legen er meget lystbetonet og fyldt med livsglæde. Det er især gennem leg at barnet får erfaringer og får afprøvet nye muligheder - jeres dreng spejler sig i far og oplever ny måde at opføre sig på.

Jeres dreng skal have mulighed for at eksperimenter og også komme med idéer og det er vigtigt at der ikke kun er jer voksne som styrer legen, men at I følger med og deltager i legen som barnet finder på.

Du kan f.eks. hjælpe ham med at bygge en hule af møbler og tæpper og arrangere en lille picnic i hulen. Du kan også arrangere en bus eller togtur, hvor stolene stilles op på række og passagererne (mor, far, bamser, dukker) osv. kører med og chaufføren styrer.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

I kan lave en forhindringsbane, hvor jorden er giftig og man kun må træde på de puder, måtter osv. I har lagt på gulvet. I kan danse sammen og bevæge jer til musik, I kan selv lave musik og spille trommer, xylofon og lignende.

Stille leg kan være at sidde og læse bøger sammen, det kan også være at lave små puslespil, spille billedlotteri eller huskespil. Det kan være at sætte store perler på snørebånd eller piberensere, lege med modellervoks eller tegne og male.

Der er masser af mulighed for at lege varieret med jeres dreng og det har han brug for :)

Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke og rigtig god jul :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Flaskegivning

Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.

Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce