Brev:
Rutine og mad
Hej Helen,
Tak for dit sidste svar. Vi har nu kørt med rutinen du beskrev sidst, og det går også fint med to skemåltider om dagen, en gang grød og en gang grøntsagsmos.
Nu er min datter 6 måneder gammel og vi har lige haft besøg af sundhedsplejersken. Min datter trives, kan alle de ting hun burde kunne nu og sundhedsplejersken mener også at hun snart begynder at kravle. Hun er stadigvæk en lang pige og følger højde kurven, men desværre er vægt kurven dykket lidt. Hun vejer nu 6500g og vejede 6250g ved 5 måneders tjek hos lægen og 5850g ved 4 måneders alderen.
Vi skal derfor gå op til 3 gang skemad om dagen, med lidt mere fedtstof i. Jeg laver grøden på vand, men tilsætter fedtstof og mme pulver bagefter svarende til det ...
... vand der er i. Hun drikker derefter vand af kop og ellers bliver ammet. Hun sover igennem om natten - mindst 8 timer i træk og er tilfreds og aktiv om dagen.
Jeg vil derfor bare gerne høre hvordan vores daglig rutine nu kan se ud med tre skemåltider om dagen og hvordan lurene kan ligge og hvilken forslag der er til hvad måltiderne skal bestå af. Er der noget der feder mere end andet, eller er det kun fedtstoffet der feder?
Skal jeg være meget bekymret over at "fede hende op" med mad, eller kan det måske også skyldes at hun er så aktiv at det bare virker som om hun ikke tager nok på? Som sundhedsplejersken sagde, så følger hun fint højde kurven som de også går efter for at se om der er noget galt.
Med venlig hilsen,
Michelle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.