Annonce

Annonce

Svar: Afsted i børnehave


6. november 2009

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære Anne

Jeg tror du har fuldstændig ret i at din lille dreng pludselig har opdaget hverdagen i børnehaven og at det ikke kun er sjovt og spændende at være der. Der stilles lidt andre krav, ikke bare fra de voksne, men også fra de andre børn og det er en helt ny situation at gå fra at være en af de ældste i vuggestuen til at være en af de yngste i børnehaven.

Det er ikke altid er børn er lige søde ved hinanden og det begynder jeres dreng naturligt at mærke nu. Det kan sagtens være at han nogle gange gerne vil lege med de store drenge på 5, men de gider ikke lege med ham og det fortæller de ham eller også løber de fra ham, eller leger lege, som han må vælge fra, fordi han modenhedsmæssigt ikke kan følge med ...

Derfor er det rigtig fint at pædagogerne forsøger at finde legekammerater til ham og hjælper ham med at være en del af andres leg, og finder mere 'ligeværdige' børn for jeres dreng.

Jeres dreng har også en alder nu, hvor han er meget bevidst om at I er på arbejde og han er i børnehave og han synes faktisk det er hyggeligere, når I alle sammen er hjemme sammen. Han har naturligt svært ved at sætte ord på dette og jeg tænker at det er rigtig vigtigt at du lige nu hjælper ham med at sætte ord på den frustration han føler, når I skilles og legaliserer at han har det som han har det.

Jeg synes f.eks. at du i stedet for at spørge ham "hvorfor vil du ikke derhen?", skal prøve at gætte dig frem til, hvad det mon handler om, nemlig at han hellere vil være hjemme og så legalisere den følelse "ved du hvad skat, jeg vil også meget hellere være hjemme", "jeg synes også det er rigtig surt, at skulle på arbejde", "Jeg vil ...


Annonce

... også meget hellere være sammen med dig", "jeg savner også dig, når vi ikke er sammen, "nogle gange så savner jeg dig så meget, at jeg er lige ved at græde, men så tænker jeg på at jeg skal skynde mig at arbejde, så jeg kan skynde mig hjem til dig igen" osv. osv.

Så du ligesom legaliserer at det er okay at han savner dig og vise ham at du også føler sådan. Derudover kunne du måske lave små aftaler med ham, som kunne handle om at når du henter ham, så skynder I jer hjem, så I kan spille et spil, læse en bog, nå i haven og spille lidt bold eller hvad han nu godt kan lide. Og så fortælle ham at du gør alt hvad du kan for at dagen skal gå hurtigt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Måske vil det også hjælpe ham at have en lille ting med, som han kan trøste sig med, når han savner dig. Et billede han kunne kigge på, en lille figur eller måske bare en lille fin rund sten, som han kan have i lommen - en lykkesten - som I i fællesskab har fundet og som er gjort til noget særligt. Så når han savner dig, så kan han mærke stenen i lommen og så ved han at du også tænker på ham ...

Og så helt konkret i forhold til morgenerne. Sørg for at have tid, så det ikke bliver for forjaget. Stå gerne ½ time før op, så du har tid til at sidde med ham på skødet, være der for ham, så morgerne er lidt hyggelige. Find tøjet frem aftenen i forvejen, så du ikke skal bruge ekstra tid og diskussioner omkring dette om morgenen. Sæt ham ikke foran fjernsynet, men brug tiden sammen med ham, så han mærker dig og hans 'mor-depot' er fyldt lidt ekstra op inden han skal afleveres, så er der lidt at tære af imens I er væk fra hinanden :)

Jeg håber du kan bruge ovenstående, rigtig meget held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.

Nedsmeltninger og temperament

Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce