Brev:
Ammestop / sove igennem om natten
Hej Helen,
Min søn Mikkel er nu 5½ måned gammel, vejer ca 8,3 kg og måler 70 cm. Jeg har ammet fuldt indtil nu - altså lige bortset fra en enkel flaske mme pr dag den seneste måneds tid. Dette har fungeret fint sammen med amningen - uden problemer af nogen art.
Han har de seneste par måneder sovet lidt længere stræk om natten end tidligere - nu ofte 4 timer ad gangen, mod amning hver 2. time førhen. Dog er nogle nætter ret urolige, da han hele tiden vender sig om på maven og ligger og mosler rundt indtil han vågner i en stilling eller et hjørne af sengen, som han ikke selv kan komme ud af :)
Den sidste uges tid er der imidlertid noget, der har ændret sig. Han har været mere pjevset om dagen, har været sværere at lægge til lur om dagen uden gråd og har nogle af nætterne sovet rigtig skidt / været svær at holde i søvn mere end 1 time ad gangen især sidst på natten.
Jeg har samtidig følt, at han ikke spiste så meget hos mig som han plejer i løbet af dagen (han bliver altid lagt til både før og efter en lur). I dag har jeg også oplevet at være væk fra ham en del timer, hvor han har fået flaske, men hvor mine bryster slet ikke er blevet spændte som de plejer, hvis der er gået længere tid end normalt siden sidste amning. Jeg ...
... fik i nat desuden menses for første gang siden fødslen og jeg tænker om det kan hænge sådan sammen, at mælkeproduktionen aftager i den forbindelse? Eller kan det bare ske, at produktionen pludselig falder markant på så kort tid?
Jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg ville amme fuldt (næsten) til han var 6 mdr, men jeg tror nok, at jeg nu vil benytte lejligheden til at trappe amningen ned til et minimum og gå over til mme i stedet (tænker, at jeg vil fortsætte med at amme et par gange i døgnet indtil jeg genoptager mit arbejde til januar).
Mit spørgsmål går egentlig på, hvad jeg gør om natten. Min egen sundhedsplejerske har sagt, at jeg kan forlange, at min søn sover igennem om natten (altså 5-6 timer i streg) fra omkring 6 måneders alderen. Men hvordan fører jeg det ud i livet? Jeg synes det er svært at vide om han kalder pga sult eller bare fordi han har brug for lidt hjælp til at komme videre i søvnen.
Vi er netop begyndt på grød - men er stadig blot på smagsprøve-stadiet (han virker ikke synderligt interesseret i skemad endnu). Hvor meget mælk/mme skal han spise i løbet af dagen for at jeg med god samvittighed kan putte ham, når han vågner om natten - men altså uden at tilbyde bryst eller flaske?
Bedste hilsner
Randi
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Rygning
Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.
Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.