Annonce

Annonce

Svar: Røde knopper på penis


30. maj 2004

Kategori:
Alder:
16 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Hej Anders

Det er helt fint at du skriver til mig, desværre er det jo ofte sådan at det kræver en lægelig vurdering at konstatere hvad der er tale om og hvilken behandling der vil være hensigtsmæssig. Der findes dog forskellige muligheder, hvor jeg lige vil næsvne et par af dem for dig her.

For det første vil jeg sige at der er en mulighed for at du er blevet smittet med et eller andet, da du har haft samleje uden kondom. Hvis du stadig er sammen med denne pige, så kunne du måske spørge hende om hun har nogle symptomer. Kvinder kan godt have svamp uden at vide det, og måske er du blevet smittet med dette, selvom det er forholdsvis sjældent at mænd får det. symptomerne vil være kløe og rødligt udslæt og der kan komme en hvidlig belægning på slimhinden som minder om hytteost.

Derudover kan der jo være tale om at du har fået enten herpes eller condylomer. Herpes viser sig inden en uge efter at man har været i seng sammen. Det begynder som en kløende, rødlig plet, der i løbet af et par døgn bliver til små blærer som tilsidst bliver til små sår. Mænd kan nogle gange opleve smerter, når de skal tisse.

Condylomer eller kønsvorter begynder som små ...


Annonce

... hvide eller lyserøde vorter, der i begyndelsen er bittesmå og med tiden kan vokse og blive meget store. Hos mænd sidder condylomerne ofte på indersiden af forhuden og i furen bag volden på penishovedet.

For at du ikke skal blive forskrækket, så har både mænd og kvinder talgkirtler, som kan danne en lille knop og se ud som condylomer, men de er helt normalt og helt ufarlige.

Jeg vil også lige nævne at nogle mænd, som har en stram forhud, som er svær at føre tilbage over penishovedet, godt kan få det der hedder forhudsbetændelse. Her vil det klø og svie under vandladning og der vil være rødme, hævelse, udflåd og nogle gange også overfladiske sår.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Gnerelt kan man sige at det er vigtigt med en god hygiejne og du skal sørge for at vaske dig hver dag. Det er vigtigt at trække forhuden tilbage og vaske omkring furen ved penishovedet en gang dagligt. Du kan købe intimsæbe, som er godt at bruge. Almindelig sæbe kan udtørre huden.

Nu har du en idé om, hvad muligheder der er. Hvis du fortsat har problemer, trods god hygiejne, så er der ikke andet for end at du kontakter lægen. Husk at det for lægen bare er et arbejde.

Held og lykke fremover.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce