Annonce

Annonce

Svar: Nedsat mælkemængde og vil ikke drikke af kop


30. maj 2004

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Nette

Udfra din beskrivelse så lyder det som om at din søn er lidt i underskud med væske, så det ville være en god idé hvis du fortsat tilbyder ham vand og mælk af kop. Øvelse gør mester og han skal jo lære det. Børn der er blevet ammet er ofte utroligt gode til at drikke af kop, da de har en veludviklet kæbemuskulatur.

Forsøg med forskellige kopper og glas. For nogle børn fungerer det bedst med et snapseglas, fordi det er så lille at de bedre kan forme læberne omkring det og samtidig kan de godt lide at de kan kigge hen over, når de drikker. Andre børn drikker bedst af de gammeldags 'stålkopper' og andre bedst af en tudkop. I må forsøge jer frem, hvilket bedsteforældrene også må. Når han skal passes kan I altid give ham en flaske med, for en sikkerhedsskyld, så de også har den at forsøge med.

Udover væsken i kop, så sørg for at give ham frugt ...


Annonce

... og grønt i løbet af dagen. Grøntsagsmos er med til at holde gang i maven. Grød er fint 2 x dagligt med de øvrige måltider bør være grøntsagsmos.

Tilbyd ham i øvrigt også frugt, Melon er en dejlig frugt, som også indeholder en lille mængde vand, og frugt er generelt også med til at holde maven igang. Frugt kan du give ham som tilbehør/topping på grød eller som dessert, f.eks. lidt frugtgrød med mælk.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Tilsidst vil jeg lige sige at man jo aldrig ved præcist, hvor meget barnet får ved brystet og selv om du føler at brysterne er slappe og der ingen brystspænding er, så kan der godt være mælk nok til ham. Hvis ikke der var noget at komme efter, ville han sandsynligvis ikke gide ligge og die særligt længe. Så han får måske mere hos dig end du lige umiddelbart regner med:o)

God fornøjelse, når I skal i byen. Det skal nok gå det hele med bedsteforældre osv.:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce