Annonce

Annonce

Svar: Storebror - 2 år, 7 mdr.


11. oktober 2009

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære Spørgefulde

Tillykke med at I skal have en lille baby - det lyder rigtig dejligt med et forårsbarn :)

Der er ingen tvivl om at jeres dreng sandsynligvis allerede nu oplever at der er ved at ske en forandring. Han forstår ikke hvad det betyder at der kommer en baby og det er helt fint at I ikke taler så meget med ham omkring det endnu, men han hører jo at I taler sammen om det, han hører I taler med familien om det og måske er du allerede begyndt at klargøre babyting - vurderer hvilke af hans aflagte ting, der skal bruges til den lille ny osv. Der sker en masse, når vi får en lille baby i familien og der er forandring med det samme - ikke først når den lille er der ...

Det er klart at forandringen rigtig træder ind med barnet i favnen og det er en stor omvæltning og det kan være rigtig svært at blive storebror og skulle dele mor og far med en lille ny. Derfor vil den lille være en rival, en konkurrent til jeres opmærksomhed og det gør ondt og er virkelig smertefuldt for nogen børn.

Hvordan det går hos jer er jo svært at vide, i hvert fald vil det være en rigtig god idé at I læser lidt bøger om det at have en baby i hjemmet, hvad den kan, laver osv. og også bøger om at blive storebror og bøger om den lille der vokser i maven. Det kan hjælpe ham at I læser små historier om emnet.

Det er også vigtigt at I medinddrager ham, som han nu har lyst til, i plejen og omsorgen for den lille. Måske har han lyst til at få en babydukke (det ...


Annonce

... kan drenge godt have glæde af) og han vil måske også gerne være med til at vælge hvad tøj den lille skal have på, hjælpe når babyen skal bades osv. Det er vigtigt at medinddrage ham lidt i de ting, så han ikke bare står og følger med på sidelinien og føler sig 'sat ud af spillet'.

Det er også vigtigt at lave ting sammen med ham alene, så I får "dig og mig tid" og da mor ofte vil tage sig mest af den lille i starten, kan det være en god idé at far og søn laver lidt sammen som kun de kan - som de store drenge i familien :)

I forhold til børnehave, så er det på den ene side rigtig godt at du har barsel og kan gå hjemme og dermed give ham en langsommere indkøring og kortere dage. Modsat, er det rigtig hårdt at skulle skifte institution, når man samtidig skal være storebror - igen må I se hvordan det går, der er ikke nogen faste regler her og I må forsøge at finde det positive i det - nemlig at du som sagt er hjemme, har mulighed for at give ham kortere dage og holde ham hjemme hvis det er det han en dag helst vil ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Nogle gange skal han måske også være hjemme netop for at opleve, hvor kedeligt det er og derfor selv spørge efter børnehaven - du skal ikke have dårlig samvittighed over at være hjemme med den lille imens storebror er af sted, hvis han vel at mærke er glad for den nye børnehave - han kan som du skriver sagtens have brug for luft :)

Jeg håber mine tanker hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke :)

God weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.

Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.

Nedsmeltninger og temperament

Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hormonbehandling

Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.

Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...

Læs mere i Babylex

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce