Brev:
Tryghedssøgende om natten
Hej Helen,
Min søn er startet i vuggestue for 1½ uge siden, og indkøringen er gået super fint. Det hele er selvfølgelig nyt for ham, men det lader til, at han synes, det er spændende at være der, og pædagogerne siger, at selvom det hele selvfølgelig er nyt for ham, kunne indkøringen ikke været gået bedre.
Han erhvervede sig allerede den første forkølelse efter et par dage, og har i den forbindelse været lidt pyldret. Ellers er det om natten, vi kan mærke en forandring på ham efter vuggestuestart.
Før var han nem og putte, og sov han i sin egen seng indtil ved ca. 4tiden (måske var jeg inde at give sutten en gang, hvorefter han straks lagde sig til at sove igen). Ved 4 tiden var han ofte lidt mere vågen, og jeg tog ham med ind i vores seng. Nu vågner han gerne allerede omkring midnat (nogen gange før, andre gange lidt senere), og græder og rejser sig op i sengen. Prøver jeg at lægge ham ned igen, bliver han helt ulykkelig og strækker armene op efter mig. Det ender næsten altid med, at jeg tager ham med ind til os, hvor han hurtigt falder i søvn mellem os. Både fordi han virker virkelig ked af det, men helt ærligt også af bekvemmelighed så jeg også får min søvn, inden jeg skal op og på arbejde. ...
...
Tager jeg ham op og sidder med ham, til han falder til ro, kan jeg som regel godt putte ham igen, men han vågner så op på samme måde ½-1 time efter, og så kan vi starte forfra.
Men er det at give ham en dårlig vane, at han for tiden ligger over halvdelen af natten mellem hans far og jeg? Burde jeg kæmpe lidt mere for at få ham til at sove videre i sin egen seng? Eller er det naturligt, at han har brug for ekstra tryghed nu, så jeg bare lader ham komme ind til os, når han "kalder"?
Han falder i søvn og sover det første af natten i sin egen seng på hans værelse, men den sidste 1-1½ uge er dette stræk jo altså blevet forkortet en del.
Han har altid været meget aktiv, nem og glad, men har også altid elsket at knuse og kramme (dette gælder både mor, far, bedsteforældre og nu pædagoger). Nogen gange er det som om han slet ikke komme tæt nok på én - om natten ligger han gerne sit hoved helt under min armhule eller ligger sig nærmest oven på mig, så han har nok generelt et stort behov for fysisk kontakt.
Hvad mener du - skal vi lade ham komme ind til os og sove, når han vågner og er ked af det i denne periode, eller det bedst at tage kampen, selvom det koster nogen søvnløse nætter?
Mange hilsner fra C
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.